Varför Paris vi har ju Åbo – Food and Fun

Food and fun -festari rantautui viime vuonna Islannista Turkuun ja mukana oli tänä vuonna 12 loistavaa ravintolaa ja seitsemän coctailbaaria. Viime vuonna emme vielä tajunneet osallistua ja tänäkin vuonna olimme ihan viime tipassa liikenteessä, mutta saimme peruutuspaikan perjantai-illalle ykkösvaihtoehtoomme, Karuun. Emme olleet aikaisemmin paikassa vierailleet, vaikka korviimme oli kantautunut paikasta positiivisia kommentteja. Food&Fun -festarin ideologia on että ravintolaan tulee vieraileva keittiömestari, joka suunnittelee erityisen festarimenun, jonka hinta on kaikissa paikoissa sama: 48 euroa.

Japanilaiseen ruokaan keskittyvän Karu izakayan loistavan menun takana oli islantilainen Eyþór Mar Halldórsson, joka yhdistää reykjavikilaisravintolassaan Sushi Sambassa japanilaisia ja eteläamerikkalaisia ruokaperinteitä. Turkulaiset coctailbaarit  olivat mukana ensimmäistä kertaa ja saivat niin ikään vierailevat tähdet baaritiskiensä taakse.  Festareihin liittyy myös kilpailukuvio, josta voi lukea tapahtuman sivuilta klik. Kävimme huikkaamassa Lehmässä eli The Cow -baarissa Mymmeli- eli Mymble-drinkit aperitiiveiksi, joiden takaa löytyi myöskin islantilainen Gunsteinn Helgi.

Karun festarimenu oli todella maukas ja yllättävä. Juuri sellaista sapuskaa, mitä sitä ravintolaillalta odottaa – jotain mihin omat taidot ja mielikuvitus eivät riitä. Halldórssonin kehittelemä porotataki oli jotain aivan käsittämättömän hyvää, emmekä myöskään koskaan ole saaneet yhtä hyvää suklaakakkua. Ruuan kylkeen otimme myös sitä varten suunnitellun viinimenun, joka toimi hienosti. Loistavaa portviiniä ja täyteläistä suklaakakkua. Täydellistä! Vesi herahtaa kielelle, kun ajatteleekin perjantain kattausta. Onneksi jääkaapissa odottaa ahvenfileitä.

F&T

 

Gunsteinn Helgi

Eyþór Mar Halldórsson

Kaksi alimmaista kuvaa on lainattu sivuilta foodandfunfinland.fi.

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s