K niin kuin keittiö

Keittiömme on iso ja laskutilaa on vaikka muille jakaa, mutta jostain käsittämättömästä syystä ne täyttyvät kaikenlaisella sälällä. Siivosin kuvia varten oikein kunnolla – mikä ihana tunne! Selkeätä, puhdasta pintaa ja tilaa. Yritän pitää tästä kiinni.

Keittiömme ihan paras asia on liikuteltava saareke, jonka ympärillä mahtuu touhuamaan koko perhe, ja tarvittaessa vieraatkin. Aikanaan kun suunnittelin talon keittiötä, halusin ehdottomasti että keittiö on eri tilassa kuin ruokapöytä tuntien oman, melko sotkuisen, luonteeni. Ruuan valmistuttua on ihana siirtyä syömään olohuoneen puolelle ison ruokapöydän ääreen ja unohtaa tiskit ja muut sotkut keittiöön. Iso saareke on toiminut loistavasti myös juhlien ja bileiden noutopöytänä. Meillä on järjestetty mm. lukioporukan luokkatapaaminen, meidän häävastaanottomme, kahdet rippijuhlat, useammat sukujoulut, kolmet pikkuiset joulut ja ravintolapäivänä pop up -kahvila. Häävastaanotollamme oli noin 40 henkeä ja alakerran keittiö, olohuone ja eteisaula vetivät väkimäärän hienosti.

Mielestäni alakertamme on kuin luotu juhlien ja bileiden pitämiseen. Viime pikkuisissa jouluissa meillä oli T:n bändi soittamassa ja olohuoneen puolelle raivattiin stage orkesteria varten ja tarjoilut olivat keittössä, minne muuten miltei koko bilekansa vetäytyi illan mittaan. Miksi aina bileissä ihmiset änkeävät keittiöön, vaikka se olisi ahdas ja pieni, tai tässä tapauksessa sotkuinen kuin mikä? Toinen kysymys kuuluu, miten ihmiset malttavat olla ostamatta jääkaappimagneetteja ja ripustamatta kaikenlaista sälää niillä? Minä en pysty.

Keittiön kalusteet eivät ole minun valintani ja ehkä olisin valinnut toisin, mutta ne ovat toimivat –  ja huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kokonaan kiiltävät valkoiset kalusteet, mitkä olivat suurta muotia 2010-luvun puolivälissä. Keittiön kaappeja ei olla vaihtamassa hetkeen, joten olen ihan tyytyväinen ja lähinnä haaveilen isosta, mustasta, industrial-henkisestä korkeasta kaapista, joka vetäisi sisäänsä isot määrät kippoja ja päkkänöitä.

Keittiö on se paikka,  missä  useimmin kohtaamme koko perhe. Siellä kasvatetaan, keskustellaan ja kuunnellaan. Siellä väitellään ja nahistellaan. Siellä pussaillaan, halaillaan, pörrötellään poikien päitä ja taputellaan. Niin ja tietysti laitetaan ruokaa ja syödään. Keittö on todellakin kotimme sydän.

F

Syksyinen kööki

Syksyinen kööki_1

Syksyinen kööki_2

Syksyinen kööki_3

Syksyinen kööki_4

Syksyinen kööki_5

Syksyinen kööki_6

Syksyinen kööki_8

Syksyinen kööki_9

Syksyinen kööki_12

Syksyinen kööki_10

Syksyinen kööki_11

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s