Onnellinen loppu

Maaret Kallio ja Osmo Kontula ovat tehneet tutkimuksen pohjalta kirjan, jonka soisi päätyvän jokaisen luettavaksi. Happy End -kirja on julkaistu eilen ja tutkimuksen tavoite on ollut selvittää, mistä aineksista seksuaalisesti vireät pitkät liitot koostuvat.

Emme luonnollisestikaan ole kirjaa vielä lukeneet, mutta Helsingin Sanomien artikkelin pohjalta voimme vakuuttaa, että nyt ei ole kysymys turhasta nollatutkimuksesta, vaan tiedosta ja tuloksista, jotka ovat jokaisen hyödynnettävissä.

Hesarin artikkelin mukaan Kontula on todennut että, eroottisesti viriileissä parisuhteissa sen osapuolilla ”oli herkkyys aistia arjessakin eroottinen potentiaali ja usko siihen, että voi tapahtua jotakin jännittävää”. Niin totta!

Olemme itsekin kirjoittaneet monista Kallion ja Kontulan esille nostamista asioista. Se mikä teoksessa ja tutkimustuloksissa erityisesti ilahduttaa: se, että onnellisen ja intohimoisen parisuhteen rakentaminen ei oikeasti ole mahdotonta. Sen todistavat nämä parisataa tutkimukseen osallistunutta naista. Nyt voisi joku takertua siihen tosiasiaan, että miesnäkökulma puuttuu. Se on tietysti  hieman harmillista, mutta väitämme että jos parisuhteessa on hyvä meininki, niin kumpikin osapuoli kyllä tietää asian oikean laidan. Ja ehkä naisten on vain helpompi pukea kokemukset ja ajatukset sanoiksi. Paino sanalla ehkä. Meillä on myös niin, mutta asia voi olla hyvin toisinkin.

Me kirjoitamme tätä blogia yhdessä ja T on selvästi harvasanaisempi. Pelkästään hänen kirjoittamiaan tekstejä syntyy huomattavasti F:ää vähemmän, mutta luemme kaikki postaukset yhdessä ennen niiden julkaisemista. Ja kaikki tekstit, joiden allekirjottajina olemme molemmat, syntyvät tavalla tai toisella yhdessä.

Hyvän briiffin kirjaan saa muuten myös tsekkaamalla tekijöiden haastattelu Yle Aamusta.

Happy End vaikuttaa todella kiinnostavalta kirjalta ja aiomme varmasti lukea sen!

F&T

  

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s