Rakkaus tekee vapaaksi

Olemme keskustelleet viime aikoina paljon tulevasta keväästä, sillä olen lähtemässä silloin pitemmäksi ajaksi pois. Tarkoitus on että T tulee käymään visiitillä, joten ihan koko kuukautta emme tule olemaan erossa, mutta usemman viikon kuitenkin. Mahdollisuus viettää ulkomailla kuukauden ajan valokuvausta opiskellen on jotain, joka ei tule toistumaan.

Viimeksi kun olimme erossa yhtä pitkän ajan, se tapahtui aivan suhteemme alussa. Asuin silloin poikieni kanssa viisi kuukautta Lapissa, Savukoskella.  Olemme tottuneet elämään viikot erillään, mutta on aivan eri asia olla erossa viisi päivää kuin monta viikkoa. Nyt jo hirvittää, vaikka vaakakupissa painaa mahdollisuus tehdä jotain hienoa, oppia ja nähdä uutta, saada katkos omaan työhön ja keskittyä vain itseensä, omiin kokemuksiin ja kehittymiseen.

Asuessani Lapissa, kirjoitimme T:n kanssa oikeita kirjeitä. Kirjeet ovat rakkaita aarteita punaisissa kirjekuorissa ja niihin on taltioitu suhteemme alkuvaiheet, ero ja ikävä, epävarmuus ja ennen kaikkea rakkaus, joka on tehnyt minut vapaaksi. Tässä parisuhteessa uskallan toteuttaa omia unelmiani, kipuilla, olla oma sekasortoinen itseni ja elää minun näköistä elämää.

Törmäsin sattumalta erääseen entiseen opiskelijaani viime viikolla. Bussimatkalla Helsinkiin ehdimme keskustella elämästä monelta kantilta. Kerroin hänelle myös kevään tulevasta erosta ja hän lähetti keskustellessamme minulle sanat ja linkin Johanna Kurkelan kappaleeseen Rakkaus tekee vapaaks. Luin sanat  ja ne osuivat ja upposivat. Pyyhin ensimmäiset kyyneleet tekstiä lukiessani. Kuuntelimme kappaleen T:n kanssa viikonloppuna ja sitten itkinkin jo vuolaasti. Ja minä siis olen lähdössä omasta vapaasta  tahdostani kuukaudeksi opiskelemaan Eurooppaan. Tämä maailma on  sentään täynnä tällä hetkellä aivan toisenlaisia eroja. Mutta nyt onkin kysymys minun elämästäni. Niin se vain on. Jokainen meistä elää omassa kuplassaan, mikä ei tarkoita etteikö voisi yrittää asettua toisen asemaan…

Rakkaus tekee vapaaks on laulu, jossa on koskettava teksti, hieno sävellys ja upea tulkinta. Biisi on Aku Rannilan ja Jurekin sävellys ja teksti on Saara Törmän.

F

  

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s