Jos ja kun toinen ei olekaan täydellinen

Ei meistä kukaan ole täydellinen. Teemme virheitä, arvioimme väärin asioita ja tilanteita, meillä on paheita ja välillä yksinkertaisesti käyttäydymme huonosti. Näinhän se menee. Täydellistä ihmistä ei olekaan.  Mutta. Mikä on oikea tapa suhtautua kumppaniin, joka toistuvasti lyö päätään seinään asian kanssa, joka sinun omasta mielestäsi olisi suhteellisen helposti ratkaistavissa? 

Meidän parisuhteessamme F:n ylipaino hiertää suhdetta epäsäännöllisen säännöllisesti. Kiloja on tippunut, mutta nyt homma on junnanut paikoillaan ja muutama kilo on tullut takaisinkin. Mikä on paras tapa toimia tällaisessa tilanteessa? Koska F myöntää asian ja haluaa vilpittömästi muuttua tässä suhteessa paremmaksi ihmiseksi, niin aivan alusta ei tarvitse lähteä. Jos toinen vaikka vetää säännöllisesti kännit ja terrorisoi parisuhdetta juopottelullaan ja ei edes myönnä asiaa, niin tilanne on jokseenkin toivoton. 

F:llä on siis tahtoa muuttua, mutta fokus asiaan katoaa hänellä helposti. Hän on mestari siirtämään kaiken tarmonsa ja energiansa johonkin muuhun paitsi laihduttamiseen, joka on hänelle hankalaa. T:lle terveellisesti syöminen on taas helppoa kuin mikä.

Motiivit F:n  painon pudotukseen ovat monet. T:tä surettaa erityisesti terveyteen liittyvät asiat, F on ylipainon suhteen eritoten turhamainen, mutta jaksaminen ja sairaudet mietityttävät tottakai  myös.

Tämän asian kanssa meillä siis kriiseiltiin viikonloppuna. Ja keskiviikon sovintosessiossa päädyimme seuraavaan: F kantaa vastuun teoistaan ja lakkaa selittämästä, T ottaa haltuun viikonloppujen ruokien suunnittelun ja tekemisen. F huolehtii arkisyömisestään ja pitää painonpudotuksen fokuksessa. Kumpikaan ei lakaise asiaa maton alle. T sanoo mielipiteensä, eikä liikaa mieti miten F reagoi.  

Katsotaan miten Äffän käy…?!?  

F&T 

 

3 comments

 1. Päivi Lahti · 17 syyskuun, 2015

  Harvoin olen kateellinen mistään, mutta nyt myönnän häpeillen olevani kateellinen. Olen aina ajatellut oman parisuhteen olevan parasta, mitä koskaan olen kokenut. Nyt kun eksyin tänne blogiinne tajusin meillä olevan melkein katastrofin partaalla oleva avioliitto. Ja heti sen jälkeen tajusin, ettei kuitenkaan, eikä todellakaan. Meillä tulee viikottain konflikteja, jotka johtaa joskus sanailuun, joskus mykkäkouluun, joka todellakin kestää yön yli ja usein toisenkin. Arjessa ei todellakaan riitä aika ei voimat toisen jatkuvaan huomiointiin, hellyyteen ja lähelläoleiluun. Usein 10 tunnin työpäivän jälkeen juuri ja juuri ehtii poimia toisen käden käteensä ennenkuin taju lähtee nukkumatin matkaan. Lapsiperheessä ei edes viikonloppu ole parisuhteen ylläpitoaikaa, koska lapset menee kyllä aina parisuhteen hoivaamisen edelle. Mutta silti, vaikka tämä avioliitto on valovuosien päässä tuosta teidän parisuhteesta, josta vaan voi haaveilla, on se silti todellista ja melko paljon ja pitkälle kantavaa. Todellisuuden ja realiteetit ymmärtävä pariskunta ei kompastu eikä kaadu ihan pieniin ongelmiin, eikä pienet probleemat ainakaan kasva isoihin mittasuhteisiin. Mutta sen parisuhteen vakauden ja voiman voi saavuttaa myös monella tapaa.
  Ihanaa syksyä ja pusi pusi!!

  Tykkää

  • flirttimaisteritrubaduuri · 17 syyskuun, 2015

   Kiitos, Päivi mahtavasta viestistäsi. Joku sanoi joskus että kateus on oikeastaan hyvä tunne, sillä se antaa suuntaa omille unelmille ja tavoitteille. Kun kuulin sen eka kerran, niin olin sinkkuäiti ja tajusin todella vahvasti haluavani itselleni kumppanin ja onnellisen parisuhteen. Pieni kateudenpistos iski aina onnellisen pariskunnan nähdessä.

   Aloimme kirjoittaa T:n kanssa tätä blogia suureksi osaksi sen vuoksi, että haluamme huutaa maailmalle että onnellinen parisuhde on mahdollinen! Älkää uskoko muuta! Meillä on erilainen elämäntilanne kuin teillä, sillä meillä pahimmat ruuhkavuodet ovat ohi ja emme ole eläneet yhdessä sitä tiukinta vaihetta, kun lapset ovat pieniä. Ole siis armollinen itsellesi. En tiedä olisimmeko selvinneet. Mutta toivon sydämestäni että te selviätte.

   Ottakaa kaiken keskellä aikaa toisillenne. Se että toinen katsoo nätisti, silittää, antaa suukon tai ottaa kädestä kiinni voi pelastaa koko päivän! Tai viikon. Tai koko parisuhteen.

   Ihanaa syksyä myös sulle ja puss!

   T. F

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: Viikonlopun teemana maukas ja terveellinen ruoka | Flirttimaisteri & Trubaduuri

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s