Sienimaniaa

Meitä molempia vaivaa jonkin sortin sienihulluus. Voi sitä onnen tunnetta kun lauantaina pysähdyimme mökkimatkalla tuttuun metsäpaikkaan ja saimme kunnon saaliin kantarelleja ja orakkaita! Kuiva elokuu on tehnyt sienimaniaan hurahteneille ihmisille tepposet ja metsät kaikuvat tyhjyyttään. Ei tatteja.  Ei oikein mitään – ja sitten yhtäkkiä kantarellejä. Isoja ja komeita. Ja orakkaita myös. F juoksi tutun metsikön läpi, pidätteli kiljahduksia ja kiikutti sienet putsattavaksi T:lle. Työnjako meillä on aika selvä: kaikki tarkkuutta ja huolellisuutta vaativat tehtävät lankeavat yleensä T:lle. Kuten sienien putsaaminen. Ja niiden paistaminen.

Sienistä kannattaa haihduttaa ensin nesteet pois pannulla ja se on kärsivällisen ihmisen hommaa. Päästyämme mökille F hoiti sienisaaliin dokumentoinnin ja T niiden jatkojalostamisen ja pihvien paistamisen. F avasi viinipullon ja kattoi pöydän. Saumatonta yhteistyötä, jonka lopputulos oli täydellinen pihvi kera herkullisen kantarelliorakassoossin. Salaatinlehdet olivat lähinnä tuomassa väriä lautaselle. Ulvoimme ääneen. Niin hyvältä  kaikki maistui. Tuliaisviini sopi mainiosti kaveriksi. Makunautinto oli täydellinen.

F&T

Sienihulluus

Sienihulluus_1

Sienihulluus_2

Sienihulluus_3

Sienihulluus_4

Sienihulluus_5

Sienihulluus_6

Sienihulluus_7

Sienihulluus_8

Sienihulluus_9

Sienihulluus_10

Sienihulluus_11

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s