Muuttuuko ihminen?

F kertoi taannoisessa postauksessaan minun kesyttäneeni hänet. Mutta minun tapauksessa kävi niin, että F pikemminkin villiinnytti minut. Entisessä elämässäni olin hyvin toisenlainen kuin nyt: minulla oli tosi lyhyeksi leikattu tukka, en voinut kuvitellakaan meneväni huvipuistolaitteisiin, luulin halujeni olevan melko vähäisiä, vältin kylmissä vesissä uimista, ajattelin asioita pelkästään käytännön kannalta, en tohtinut halata äitiäni, nauroin harvoin. Näin muutamia mainitakseni.

Nyt siis olen toisenlainen kuin silloin. Muuttiko F siis minut? Tuskin, sillä toista ihmistä on todella vaikeaa ellei mahdotonta muuttaa. Mutta F oli ensimmäinen ihminen joka näki kuka minä oikeasti olen. Ja hän auttoi tulemaan siksi joka olen. Toisaalta taas vaikka F olikin tavatessamme monella tavalla minua enemmän kartalla itsensä kanssa, hänessä oli tiettyä levottomuutta. Mutta näin F:n sellaisena kuin hän on ja toimin sen mukaan. Nyt hän on jopa muiden silmissä rauhoittunut.

Ihmistä ei siis oikein voi muuttaa mieleisekseen, mutta häntä voi auttaa löytämään itsensä. Ja jos parisuhteessa  molemmat pystyvät löytämään ja myös paljastamaan todellisen minänsä, ollaan pitkällä.

T

Me2008

Me kesällä 2008.

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s