Venetsialaiset

Lauantaiaamu valkeni aurinkoisena, lämpimänä ja meren tuoksuun sekoittui  häivähdys syksyä. Laitoimme aamupäivän aikana mökin ympäristöä juhlakuntoon. Kannoimme pöydän aitasta ulos terassille ja harja heilui. Kuohuviinilasit aseteltiin valmiiksi ja laskimme eriparia olevat haarukat ja veitset. Kukkakaalipekonisalaatin olin tehnyt jo edellisenä iltana valmiiksi ja aamulla värkkäsin tsatsikin. Olimme sopineet vieraiden kanssa, että jokainen tuo grillattavaa ja me laitamme tykötarpeet.

Puolen päivään jälkeen haimme kolme venelastillista vieraita. Kaiken kaikkiaan meitä oli 17 henkeä juhlistamassa mökin neljäkymppisiä, mökkikauden päättäjäisiä, muinaistulien yötä ja venetsialaisia. Vieraat olivat ikähaitarilla 14 – 77 vuotta ja lähes kaikilla meillä on mahtavia muistoja mansikkapaikastamme, toisilla  koko neljänkymmenen vuoden ajalta, toisilla muistot ylettyvät vähän tuoreemmille vuosille. Skoolasimme kuohuvaa, grillasimme ja laitoimme ruuat yhdessä, saunoimme ja katselimme valokuvia neljältä vuosikymmeneltä. Miesväki innostui vesihiihtämään ja säät hellivät yhdessäoloa koko päivän ajan. Illan suussa sytytimme kokon aitan rantaan ja ihastelimme niin elävää tulta kuin taivaalle kohoavaa kuutakin. Jossain vaiheesa T kaivoi kitaran ja lauloi muutaman laulun. Puheensorina oli taukoamaton.

Vietyämme viimeiset vieraat puolen yön aikaan rantaan istahdimme aitan terassille, joimme lasilliset punaviiniä, juttelimme ja ihastelimme kuutamoa. Hiljalleen hiillos hiipui nuotiossa ja peti alkoi kutsua. Ihanat juhlat. Ja lahjaksi saimme uuden potkurin. Nyt on kulmat kohdillaan ja Tuulikki kiitää aalloilla. Parhautta.

F

Venetsialaiset_1

Venetsialaiset_2

Venetsialaiset_3

Venetsialaiset_6

Venetsialaiset_4

Venetsialaiset_5


Venetsialaiset_7


Venetsialaiset_9

Venetsialaiset_10

Venetsialaiset_11

Venetsialaiset_12

Venetsialaiset_8
Venetsialaiset_13

Venetsialaiset_14

Venetsialaiset_15

Venetsialaiset_16

Venetsialaiset_17

Venetsialaiset_18

Venetsialaiset_19

Venetsialaiset_20

Venetsialaiset_21

One comment

  1. Päivitysilmoitus: Elokuun viimeinen | Flirttimaisteri & Trubaduuri

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s