Ruuhkavuodet ohi – mitä tilalle?

Olen todennut moneen kertaan parin viime vuoden aikana, että ruuhkavuoteni ovat ohi. Taisinpa päästellä suustani jossain vaiheessa myös, että välillä arki-iltaisin minulla on vähän tylsää…

Kanssani pääsääntöisesti asuvat lapseni ovat molemmat jo lukiolaisia, he ovat omatoimisia kotitöiden suhteen ja yhteiset tekemiset ovat luontaisesti vähentyneet viime vuosien aikana. Tottakai nuoret tarvitsevat minua aina välillä, mutta aika harvakseltaan. Olenkin nauranut yhteiselomme muistuttavan enemmän kommuunia kuin perinteistä perhettä. Kohtaamme keittiössä ja jeesailemme toisiamme.  Välillä joku (=minä) naputtaa yhteisten tilojen siistinä pitämisestä,  mutta pääsääntöisesti hommat sujuvat. Välillä on myös kiva jutella ja filosofoida, mutta aika usein jokainen meistä touhuaa omiaan itsekseen. Toisinaan kommuunin ainoana ajokortin ja auton omaavana henkilönä minua tarvitaan myös.

Mutta siis ruuhkavuodet ovat tältä erää ohi, mutta tylsää ei enää ole.  Siitä pitävät huolen oma ja muiden blogit, valokuvaamisen opinnot, kirjat, ystävät, kulttuuri ja elämäntapamuutos. Olen huomannut että minulla tekemistä pitää olla melko paljon. Silloin minusta tulee energinen ja aikaansaapa. Jos taas homma kaatuu liikaa rentoiluksi, niin saamattomuus ja laiskuus imaisevat sohvalle ja seuraavana on vuorossa tylsistyminen.

Vaikka siis vuodet, jolloin kiisin yh-äitinä kieli vyön alla työpaikan, päiväkodin/koulun, kodin ja harrastusten välissä ovat onneksi ohi, niin tosiasia on, että liika rentoilu veltostuttaa. Tasapaino on pirun vaikea asia monen asian suhteen. Sitä etsiessä on hyvä kokeilla eri variaatioita ja olla itselle rehellinen lopputuleman kanssa.

Alla oleva kuva on niiltä ajoilta, jolloin tahdin määräsivät nämä jätkät – ja se oli kova!

F

Mutahoidot

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s