Valokuvaamista, opiskelua, opettamista ja kesäkelit

Opiskelut jatkuivat kesätauon jälkeen torstaina. Meillä on  mahtava porukka eri ikäisiä ja taustaltaan toisistaan poikkeavia yksilöitä tekemässä valokuvaajan ammattitutkintoa.  Osa toimii jo nyt valokuvaajan ammatissa, osa halajaa siihen suuntaan ja osa on hakemassa suunnan muutosta tai vastapainoa nykyiselle työlle.

Minä kuulun ehkä vahvimmin jälkimmäiseen porukkaan. Olen kokenut itseni aina luovaksi ja visuaaliseksi tyypiksi, mutta nykyinen ammattini äidinkielen opettajana on ensisijaisesti kasvattajan työtä, toiseksi ihmisuhdetyötä ja kolmanneksi työskentelyä kielen kanssa. Melko abstrakteja asioita kaikki. Luovuutta tarvitaan, mutta visuaaliselle ja taiteelliselle puolelle sijaa on vähemmän.

Valokuvaamisen ehkä hienoin asia on juuri selkeys. Valikoit kohteen,  säädät kameran toimintoja, tähtäät ja painat nappia. Näin digiaikaan näet jo jotakin heti kameran ruudulta ja viimeistään konkretia näyttäytyy tietokoneen näytöllä kuvaa kehittäessä. Tottakai ihmisiä kuvatessa tulevat myös vuorovaikutustaidot mukaan settiin, mutta selkeätähän kuvaaminen on. Mutta se ei tarkoita, että se olisi helppoa. Päinvastoin. Ihan pirun vaikeaa, haastavaa – mutta myös todella hienoa! Olen onnellinen että sattumusten kautta päädyin hakemaan ja pääsemään koulutukseen.

Koulutus antaa valmiudet toimia valokuvaajana. En tiedä tulenko sellaisena koskaan työskentelemään, mutta ammattitaito, mitä nyt haalin itselleni ei totisesti jää käyttämättä. Siitä olen aivan varma!

Minulla on nyt takana 15 vuotta päätoimisena opettajana ja nautin edelleen työstäni. En tiedä jaksanko sitä vielä 25 vuotta, mutta se ei haittaa. Ei minusta tarvitse 43-vuotiaana tietää, mitä loppuelämänsä tekee. Ja sitä paitsi meillä on vain tämä hetki. Kesä joka ei lopu.

Päätin  tänä vuonna ottaaa arkeen sellaisen asenteen, että töiden ja opiskelujen alkamisesta huolimatta kesä kuitenkin jatkuu. Ja niin totisesti on tapahtunut. Kesä on näin elokuussa ihan parasta! Aion nauttia täysin siemauksin valokuvauksen opinnoista, leipätyöstäni opettajana ja joka ainosta kesäisestä hetkestä minkä elo- ja syyskuu ehkä vielä lokakuukin tarjoavat.

F

PS Kuvat ovat otettu tänään kauniista Luvian saaristosta.


Kesä jatkuu_1

Kesä jatkuu

Kesä jatkuu_3

Kesä jatkuu_4

Kesä jatkuu_5

Kesä jatkuu_6

Kesä jatkuu_7

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s