Täydellinen viikonloppu – elokuu

Mistä aineksista rakentuu täydellinen viikonloppu?

Siihen tarvitaan ainakin piirun verran odotusta ja kaipausta, mutta ei niin paljon että syntyisi mitään erityisiä paineita. Torstai-illan puhelut ovat parhaita. Niihin sisältyy aina loppumetreillä viesti: ”Huomenna nähdään!”

Perheviikonloput ovat mahtavia ja on hauskaa kun talossa tai mökissä on kuhinaa ja ruokapöytä on täynnä nälkäisiä teinejä, mutta rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että kahdenkeskisten viikonloppujen latautumisvaikutukset ovat verrattomat!

Näin kesäaikaan suuntaamme usein jo perjantaina saareen. Ensin ruokakauppaan ja sitten Alkoon. Yleensä F on miettinyt jo vähän valmiiksi viikonlopun ruokia, mutta mökille mentäessä ostokset tehdään yhdessä. Viiniostosten suhteen olemme auttamattoman fakkiutuneita ja kaavoihin kangistuneita. Vaihtelemme muutamaa lempiviiniä ja kokeilemme harvoin uusia merkkejä. Viinilaatu vain vähän vaihtelee… joskus kuohuvaa tai valkoviiniä, useimmiten kuitenkin punaviiniä.

Perjantaina hyppäsimme siis saman tien autoon T:n kotiuduttua Turusta ja hurautimme kaupan kautta merelle. Kun pääsimme mökille tarkistimme pääskyperheen tilanteen ja totesimme, että poikaset ovat edelleen pesässä. Sitten korkkasimme prosecco-pullon auki ja kertoilimme kuohuvien äärellä perjantain tapahtumat. F teki salaatin ja T paistoi pihvit. Punaviini maistui hyvältä pihvien kanssa. Täydelliseen viikonloppuun kuuluu ehdottomasti hyvä ruoka, viini ja freijaaminen. Muistattehan mitä freijaaminen tarkoittaa?

Päätimme myös että  lähtisimme seuraavana päivänä pienelle veneretkelle. Lauantaina sää oli vallan mainio. Aurinko oli pilviverhon takana, mutta oli lämmin ja tuuletkin suotuisat. Säpin majakkasaari on noin puolen tunnin venematkan päässä mökiltämme. Sinne siis. Vierailu oli T:lle ensimmäinen ja F:n viime visiitistä oli aikaa. Edellinen veneemme oli hieman huonokuntoinen, joten sillä emme pahemmin retkeilleet. Ehkä nyt tulee asiaan muutos, sillä muutama vuosi sitten ostamamme Tuulikki soveltuu kahdestaan tehtyihin pieniin retkiin mainiosti. Periaatteessa veneessämme pystyy yöpymäänkin kaksi henkeä, mutta se homma on vielä testaamatta. Matka Säppiin sujui hyvin. Vietimme ihanan iltapäivän lämpimillä  rantakallioilla, meren kohinaa kuunnellen ja toisistamme nauttien. Kesän toinen majakkasaarivisiitti siis. Ensimmäisestä voi lukea täältä.

Iltasella piipahdimme kylässä kummityttömme perheen luona lähisaaressa. Saimme nauttia vielä mukavasta seurasta, kylmästä kuohuvasta ja ilta-auringosta. Päivä saaristossa uuvutti F:n uneen jo kymmeneltä. T odotteli unta vähän pidempään…

Mutta ei tässä vielä kaikki.

Sunnuntai oli aurinkoinen, tyyni ja lämmin. Suorastaan helteinen. Aloitimme päivän brunssilla terassillamme. Meri on vain muutaman metrin päässä aamiaispöydästä ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta.

Päätimme nauttia tästä viikonlopusta ilman mitään kummempia askareita. Marjat ja sienet odottavat kyllä muutaman päivän. Seurailimme pääskysten touhua, istuskelimme auringossa, söimme hyvin ja vain olimme. Ystäväperhekin piipahti kylässä. Ihan täydellinen viikonloppu!

F&T

PS Kotimatkalla oli ihan pakko käydä vilkaisemassa vakkari sienipaikka, mistä löytyi puoli ämpärillistä orakkaita!

Säpin retki

Säpin retki_1

Säpin retki_2

Säpin retki_3

Säpin retki_4

Säpin retki_5

Säpin retki_6

Säpin retki_7

  

Säpin retki_8

Säpin retki_9

Säpin retki_10

Säpin retki_11

Säpin retki_12

Säpin retki_13

Säpin retki_14

Säpin retki_15

Säpin retki_16

Säpin retki_17

Säpin retki_18

Säpin retki_19

Säpin retki_20

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s