Viimeinen lomapäivä

Tänään olen viettänyt viimeistä lomapäivääni – aivan yksin. T on Turussa töissä, esikoiseni jäi jo eilen saareen ystävineen ja kuopus on musiikkileirillä. Mitä tekee 43-vuotias lehtori viimeisenä lomapäivänään?

Sitä ei millään haluaisi luopua hassuista päivärytmeistä ja myöhäisistä aamuheräämisistään, joten päädyin tuijottamaan vielä puolen yön jälkeen Netflixistä Johan Falkia, jonka seurauksena hiippailin yöllä varmistamassa että talon ovet ovat lukossa ja sytytin ulkovalot. Huomasin miettiväni että mitä sitten kun jälkikasvu lähtee opiskelemaan ja minä vietän tässä isossa talossa pitkiä aikoja yksinäni… Ehkä lopetan viimeistään silloin ruotsalaisten dekkarien katsomisen ja lukemisen yön pimeinä tunteina.

Aamu kuitenkin koitti lämpimänä ja aurinkoisena – mitään ikävää ei ollut sattunut pienen maalaiskylän omakotitaloalueella mäntyjen keskellä. Sain itseni ylös sängystä kymmenen kieppeissä. Kävin keräämässä pihalta vadelmia ja mustaviinimarjoja aamujugurttia varten, keitin itselleni ison pannun kahvia. Olemme jo tovin jauhaneet itse kahvipavut ja käytämme Stelton pressopannua, mikä on aivan loistava. Kahvimyllyksi valitsimme DeLonghin KG79 -kahvimyllyn, johon olemme olleet oikein tyytyväisiä. Haaveilen kunnon espressokoneesta  ja maidon vaahdottajasta. Baristahan minulla jo on.

Hitaan aamiaisen jälkeen otin vielä yhden mukillisen kahvia ja istahdin lempipaikalleni olohuoneen sohvalle ja soitin kollegalleni, jonka elämää voi  muuten seurata mainiosta Osien summa -blogista. Päädyimme toteamaan puhelun aikana, että kiva nähdä huomenna ja kiva aloittaa myös työt.

Puhelun jälkeen palasin vielä eilen lukemaani SKS:n julkaisemaan Ainola – Sibeliusten koti Järvenpäässä -kirjaan. Katselin kuvia ja mietiskelin erityisesti Ainon elämää. Pohdiskelin nykynaisen elämää verrattuna vaikkapa juuri Aino Sibeliuksen elämään. Siinä on paljon samaa. Tunnistin itsestäni monia asioita, mitä kirjan välityksellä Ainon elämästä avautuu. Toisaalta monet asiat tuntuvat vierailta ja käsittämättömiltä. Vierailimme Ainolassa muutama vuosi sitten ja talo teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Oli mukava palata sinne kirjan välityksellä.

Seuraavaksi lähdinkin käymään postilaatikolla. Sitä ennen harkitsin vakavasti siivoamista ja rikkaruohojen kitkemistä. Onneksi postilaatikossa oli uusi Eeva-lehti ja siivoamiset ja kitkemiset unohtuivat. Olen lukenut Eevaa säännöllisen epäsäännöllisesti  vuosia, mutta nyt 43-vuotiaana aika oli kypsä tilata kyseinen lehti. Eevan lisäksi minulle tulee myös Gloria ja Divaani. Mutta näiden lisäksi ostan läjäpäin kotimaisia lehtiä ja  ai niin tilasin taannoin myös Viinilehden. Jos printtimedialla menee heikosti voin kertoa, että se ei todellakaan ole minun vikani! Teen voitavani ja rakastan lukea aikakauslehtiä.

Uudessa Eevassa oli monta hyvää juttua, mutta suosikkini oli juttu henkilöistä ja kalastajatilasta Villa Idur -blogin takaa. Villa Idur on yksi suosikkiblogeistani ja oli hauskaa lukea ”tutuista” ihmisistä, jotka ovat myöskin hurahtaneet saaristolaiselämään.

Seuraavaksi lähdin piipahtamaan äitini luona, joka tuskastuu murtuneen jalkansa ja kipsin kanssa kotonaan. Kävin hänen puolestaan kaupassa ja vein lehden. Onneksi hänen ystävättärensä tuli vieraisille ja äitini sai hänestä seuraa ja minä pääsin jatkaamaan viimeistä lomapäivääni – aivan rauhassa. Ostin kauppareissulla itselleni salaatin paikallisen K-kaupan salaattibuffetista ja päästyäni kotiin kaadoin itselleni lasin kylmää valkoviiniä ja popsin savukalasalaatin.

Seuraavaksi siirryin yläkertaan kirjastoomme tietokoneen ääreen, missä käsittelin vähän kuvia, kirjoittelin blogia ja mietin valokuvauksen opintoja, jotka taas jatkuvat muutaman päivän päästä. Opiskeluihin liittyvä iso tehtävä käväisi myös mielessä. Illan suussa lähdin käymään vielä lapsuudenystäväni luona, joka viettää perheineen ison osaa kesästä kotikonnuillamme. Huomenna hänkin pakkaa tavarat ja lapset ja lähtee Helsinkiin. Kesälomat alkavat olemaan todellakin ohi. Onneksi minun ensimmäinen työviikkoni kestää vain kaksi päivää ja sitten onkin jo perjantai ja T tulee kotiin. Aiomme lähteä samantien saareen ja nauttia kesästä…

Nautin kaikin siemauksin viimeisestä lomapäivästäni ja erityisesti siitä että sain olla aivan yksin sekavien ajatusteni kanssa. Oli myös mukavaa tallentaa tämä päivä kuvin ja sanoin. Sitähän tämä bloggaaminen jakamisen lisäksi myös on – oman elämänsä ja ajatustensa tallentamista. Pysähtymistä oman maailmankaikkeutensa äärellä.

F

Viimeinen lomapäivä

Viimeinen lomapäivä_1

Viimeinen lomapäivä_2

Viimeinen lomapäivä_3

Viimeinen lomapäivä_4

Viimeinen lomapäivä_5

Viimeinen lomapäivä_6

Viimeinen lomapäivä_7

Viimeinen lomapäivä_8

Viimeinen lomapäivä_9

Viimeinen lomapäivä_10

Viimeinen lomapäivä_11

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s