Onnea ja onnettomuuksia

Kesä 2015 rupeaa olemaan loppusuoralla lomien suhteen. Viikko vielä ja T kerää roippeensa ja muuttaa viikoiksi kaupunkikotiin, nuoriso aloittaa koulut ja F:kin palaa töihin ja opintojen pariin. Kesähän ei mihinkään vielä tietenkään lopu… Mutta muuttaa muotoaan.

Meillä kesät ovat oikeastaan yhtä juhlaa – satoi tai paistoi, oli helle tai ei. Saammehan olla yhdessä. Parasta on se, että vierestä löytyy rakas ihminen jokaisena aamuna kuuden viikon ajan. Välillä herätään saaresta, välillä kotoa, kerran tänä kesänä hotellistakin ja muutamana aamuna Turun kodista. Niin ja kiire ei ole. Aamun venyvät ja paukkuvat niin nuorisolla kuin meilläkin.

Onni on ollut läsnä myös onnettomuuksissa. F läikytti kiehuvat pekonirasvat päälleen, mistä selvittiin muutaman viikon hopeahoidolla. Hyvien ystäviemme mökkivierailu luonamme sai traagisen lopun heidän törmättyään moottoripyörällä hirveen. Molemmat selvisivät hengissä, mutta eivät vammoitta. Kiitollisuus siitä että molemmat ovat hengissä on valtava ja katkenneista luista, kipseistä ja leikkauksista kyllä selvitään. 

F:n äiti mursi jalkansa toissapäivänä. 77-vuotias tehopakkaus suree metsään jääviä marjoja ja me olemme helpottuneita, ettei käynyt pahemmin. Ystäväpiirissä on jouduttu kiirellisesti selkäleikkaukseen ja toivuttu eroista. Kaiken keskellä monesta suunnasta on huokailtu kylmää kesää ja sadateltu sateita. Emme ole liittyneet tähän kuoroon. Päinvastoin.

Onnettomuuksien keskellä olemme huokailleet onnesta. Rakkaat selvisivät. Nuoriso kasvaa ja kehittyy. Olemme saaneet valtavasti apua projektiimme saaressa ja nauttineet ystävien ja läheisten kanssa kesäpäivistä ja – öistä mökillä ja uudessa ranta-aitassa. Kesän maut ja tuoksut ovat huumavia ja luonto on edelleen niin kauniin   vehreä. Yhdessä on hyvä olla ja seitsemän vuoden kriisi on tainnut unohtaa meidät.
Meille tämä kesä on ollut onnen kesä.

F&T

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s