Pori Jazz 2015

Päädyimme pitkän fiilistelyn jälkeen launtaina Kirjurinluodolle Pori Jazzeille. Pori Jazz -festivaali juhli tänä vuonna 50. festivaalivuottaan ja me saimme tästä juhlahumusta osamme. Vaikka asummekin Porin lähellä niin Pori Jazzit eivät suinkaan automaattisesti kuulu kesäämme. Monena vuonna olemme jääneet saaristoon nauttimaan heinäkuun helteistä – tai kesäpäivistä ainakin. Mutta eilen me siis suuntasimme Poriin ja emme kyllä katuneet!

Aino Venna on kuulunut F:n suosikkilaulattajattariin ja useamman vuoden ajan. Ensimmäinen kohtaaminen tapahtui Kellokoskella kun Aino Venna soitti ja lauloi samoissa kesäkinkereissä kuin Trubaduuri. F ihastui heti. Porissa Aino Vennalla oli kunnia avata lauantain musiikkitarjonta päälavalla ja voi miten me nautimme. Aurinko paistoi ajoittain pilvien takaa ja Aino Vennan ääni hiveli korviamme. Koko orkesterin kokoonpano oli mainio ja musiikki ihanaa. Keikka päätyi Suzetteen, joka on yksi F:n suosikeista.

Lokki-lava on taas osa Pori Jazzia ja pyhitetty puhtaasti jazzille. Vettä vihmoi, mutta löysimme päämme päälle suojan ja nautimme Jukka Perkon musisoinnista orkestereineen. Seuraavaksi jo riensimmmekin taas päälavalle, jossa veti meille entuudestaan täysin tuntematon Liv Warfield mahtavan orkesterin kanssa hienon esityksen. Upeaääninen nainen – ja mikä lavakarisma! Sadekin väistyi tämän naisen tieltä.

Lepuuttelimme välillä korviamme, mikä onnistuu kyllä valtavalla festivaalialueella mainiosti. Tuttuja oli kiva tavata ja moikata. Säästelimme itseämme meidän pääesiintyjäämme varten. Buena Vista Social Club on jäähyväiskiertueella. Osa tämän legendaarisen orkesterin jäsenistähän soittelee jo pilven reunalla, mutta kokoonpanossa on jäljellä monta legendaa. Emme taida koskaan unohtaa, miten Omara Portuondo tuli lavalle ja lauloi meidän sieluumme. Liikutuimme molemmat kyyneliin ja ihokarvat nousivat pystyyn todellisen suuruuden karisman ja äänen äärellä. Huikea kokemus.

Lauantai-illan pääesintyjähän oli Robert Plant ja mahtava oli energia tälläkin artistilla orkestereineen. Me emme vain oikein olleet enää vastaanottavaisella päällä ja hiippailimme hämärtyvässä illassa auton luo ja pois musiikkia raikuvasta kaupungista. Me olimme kylläisiä musiikista, tunnelmasta ja festarifoodista. Kiitos Pori Jazz 2015! Luulenpa että emme pysy poissa ensi vuonna.

F&T

Pori Jazz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s