”Joo mä oon sun Jacques Cousteau…”

Minulla on muutama television luoma pinttymä liittyen miehen ulkoiseen olemukseen.  Sen verran olen aiheesta keskustellut ystävättärieni kanssa, etten ole ainoa. Kummityttöni äidin kanssa jaamme itse asiassa yhden seikan. 90-luvun lopulla televisiosta tuli ruotsalainen sarja nimeltä Saaristolaislääkäri. Ystäväni ja minä olemme täysin samaa mieltä  siitä, että merellä kulkeva mies, jolla on korkeakauluksinen harmaa villapaita ja sänki/parta ovat kertakaikkisen vastustamaton yhdistelmä! Sarja tuli muutama vuosi sitten Yleltä ja pakotin T:n katsomaan sarjan, jotta hän ymmärtäisi…

    

 
Ensimmäisenä jouluna nimittäin annoin T:lle korkeakauluksisen neuleen lahjaksi.  Juoksin koko Rovaniemen läpi sitä etsiessäni, sillä Lapissahan minä silloin  asuin ja ostin mielestäni likimain Johan Steen eli Saaristolaislääkäri-tyyppisen puseron. No okei, harmaata ei löytynyt ja pusero oli puuvillaa. Mutta korkeakaulus siinä oli ja fiilis oikea. Mutta T:pä ei oikein tullut lahjani kanssa sinuksi. Se oli liian valkoinen ja vähän väärän mallinen. Yhdessä tuumin me sitä aina välillä sovittelimme, mutta ei niin ei. Värjäsinkin puseron, mutta ei auttanut. Siitä tuli liian sininen. Hyväksyin kohtaloni. T ei käyttäisi koskaan saaristolaislääkärivillapaitaa – onneksi sentään muuten on hyvä mies, kiltti, komea ja hyvä sä….

Mutta T:pä ei unohtanut tarpeitani ja ennen viime pääsiäisen Lapin matkaa T marssi kauppaan ja osti itselleen juuri oikeanlaisen harmaan korkeakauluksisen villapaidan! Sydänalassani läikähtää erityisesti joka kerta kun käperryn villapaidan sisällä olevan miehen kainaloon.

Toisen pinttymän kanssa on mentävä hieman kauemmas televisiohistoriaan, nimittäin 70-luvulle Meren salaisuudet -dokumenttisarjaan ja sen päähahmoon tutkija Jacques-Yves Cousteauhon. Luulenpa että kaikki me 60- ja 70-luvulla syntyneet olemme viettäneet kyseisen sarjan äärellä lumoutuneina meren alaisesta maailmasta.  Jacques Cousteaun tunnusmerkkihän oli punainen pipo.

  
Siinäpä ne. Tämän rouvan fetissit: harmaa korkeakauluksinen villapusero ja punainen pipo merellä tai meren välittömässä läheisyydessä tsillailevan parrakaan miehen päällä. Kaikkien näiden vuosien jälkeen nuo kaikki ovat nyt minulla. Löysin nimittäin Hangosta T:lle punaisen pipon. Ihan täydellisen. 

Luin muuten netin keskustelupalstalta miten nuorison on ollut vaikea hahmottaa Kasmirin Vadelmavene-biisin sanoja: ”Joo mä on sun Jacques Cousteau…” Minun ei.

   

 

  
F

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s