Purjehdus Isonkarin majakkasaareen

Tämähän on merkillinen kesä. Löydän itseni kerta toisensa perään paikoista, joissa en ole koskaan ennen ollut ja nautin ihan suunnattomasti! Ensin Amsterdam, sitten Hanko ja nyt Pyhämaa ja Uusikaupunki.

Suunnuntaiaamulla olimme reippaina mökkikeikan jälkeen Uudenkaupungin satamassa odottamassa, että brigantiini Mary Ann on valmiina lähtemään Isonkarin majakkasaareen. Erityisen hauskaksi purjehduksen teki, että kummipoikani on kyseisellä aluksella kansipoikana! Mikä unelmakesätyö 16-vuotiaalla jannulla!

MaryAnnin historia sijoittuu Ruotsiin ja onpa aluksen esiäiti purjehtinut maailman ympärikin. Kaunis, vanha purjevene, jonka kannella kelpasi katsella Uudenkaupungin aurinkoista saaristoa ja Selkämeren kansallispuiston luontoa. Olipa ihan mahtavaa nähdä pitkästä aikaa vähän toisenlaista saaristoa kuin tuo tuttu Luvian saaristo.

Isonkarin majakkasaari on kyllä todella kokemisen arvoinen elämys. Purjehdus sinne kesti noin 2,5 tuntia ja saaressa oli noin puolentoista tunnin opastettu kiertokävely, joka huipentui  ylös majakkaan, josta näkyi näin kirkkaalla säällä Ahvenanmaalle saakka. Majakassa on Petri Porkolan mainio valokuvanäyttely Suomen majakoista, johon kannattaa tutustua. Isonkarin saari on valtava ja sen luonto todella monimuotoinen. Saaressa ovat huseeranneet niin armeija kuin luotsitkin. Tarinoita riittää kuunneltavaksi ja paikkoja katsottavaksi.

F

PS Etsi kuvista riskilä. Niin ja  selvitä ensin mikä se on… 🙂

Isokari_2

Isokari_4

Isokari_5

Isokari_7

Isokari_9

Isokari_13

Isokari_14

Isokari_15

Isokari_16

Isokari_20

Isokari_21

Isokari_22

Isokari_23

Isokari_24

Isokari_26

Isokari_30

Isokari_33

Isokari_34

Isokari_35

Isokari_36

Isokari_37

Isokari_38

Isokari_39

Isokari_40


Isokari_42
Isokari_44

Isokari_45

Isokari_48

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s