Ranta-aitta

En voi käsittää. Esitin veljelleni ja T:lle niin vienon toiveen kuin ikinä pystyin siitä, miten hienoa olisi että pitkään suunniteltu projekti Suulista ranta-aitta alkaisi tänä keväänä. Olisin ollut aivan innoissani jos alkuperäinen toiveeni siitä, että röttelö saadaan suoristettua ja sinne saadaan uusi lattia olisi toteutunut. Ajatukseni nimittäin oli se, että tänä kesänä juhlimme isäni loistavia mökkikauppoja vuodelta 1975. Kesäpaikkamme nelikymppisiä siis. Ja siihen hommaan olisi riittänyt kutakuinkin suora lattia.

Joskus tässä maailmassa tapahtuu asioita, jotka saavat siiveet alleen – ja toteutuvat kevyen vaivattomasti nopealla aikataululla ilman vastoinkäymisiä. Saimme veneen laskettua vappuna ja veljeni kävi tsekkaamassa tarkemmin vaja-paran tilanteen. Viikkoa myöhemmin tölliä nitkuteltiin parrujen kanssa ylöspäin ja vanha lattia sai kyytiä. Toukokuun lopulla T ja nuoriso laittoivat uudet punamullat pintaan ja vaja alkoi näyttää jo aika somalta suorana ja ryhdikkäänä, ulkovuori terveen punakkana.

Kesäkuun alussa sain tilattua veljeni avustuksella puutavarat ja lautan sekä sovitettua kaikkien osapuolien aikataulut. Puutavara, murskeet, kuivabetoni, betonimylly ja vähän muutakin tavaraa rantautuivat mansikkapaikkaamme 5. kesäkuuta valtavan proomun kyyditsemänä. Veljeni, Trubaduuri, serkkuni ja osa suvun nuorisoa painoivat kesäkuun aikana usemman päivän vaihtelevin kokoonpanoin – ja hommat etenivät. Ensin tehtiin uusi runko ja valettiin pilarit perustuksiksi. Sitten olikin aika tehdä uusi lattia, laittaa tuulensuojalevyt paikoilleen ja laittaa seinät. Valitsimme seinä- ja kattomateriaaleiksi pohjamaalattua räystäslautaa sillä ajatuksella, ettei sille tarvitse tehdä sitten mitään. Kattoon iskettiin tervapaperia lautojen alle ja niin se  syntyi – meidän ranta-aittamme. Nimen keksi eräs ystävämme.

Viikko sitten me kävimme Trubaduurin kanssa tositoimiin. Maalisuti ja ruuvinväännin viuhuivat. Lattia maalattiin myös valkoiseksi,  kuten myös vanhat kattoparrut. T alkoi tulla sinuksi kaapan eli katkaisusirkkelin kanssa ja hän pykäsi aittaan haluamani vaatealkovin, jonka sivuun syntyi myös hylly. Into ei laantunut ja seuraavaksi mies rakensi pöydän. Suuren, tukevan ja kauniin pöydän, jonka ympärille mahtuu helposti kymmenen henkeä. Täytyy sanoa, että en olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut että kaikkea rakentamista vieroksuva mieheni tekisi moista – ja vielä innoissaan ja tyytyväisenä.

Ranta-aitasta puuttuvat terassi, sähköt, tekstiilejä, tuoleja, petivaatteita ja pihapiiri vaatii vielä siivoamista, mutta minulle unelma on valmis! Nuoriso ja vieraat saivat kaivattua lisätilaa ja lisäksi saimme mahtavan paikan istua iltaa yhdessä ikävän sään sattuessa. Uusi aitta vapautti myös päämökin niin kutsutun peräkammarin makuuhuoneeksemme, mikä on aivan loistava asia meidän kahden (rakkaus)elämämme näkökulmasta!

F

Tässä oli alkutilanne.

Ranta-aitta_14

Ranta-aitta_12

Ranta-aitta_11

Ranta-aitta_13

Ranta-aitta_10

Ranta-aitta_8

Ranta-aitta_3

Ranta-aitta_2

Ranta-aitta_9

Ranta-aitta_5

Ranta-aitta_4

Ranta-aitta_1

Ranta-aitta_6

Ranta-aitta_7

4 comments

 1. Nimetön · 29 kesäkuun, 2015

  Aivan Mainio saavutus…olet etevä ja aikaan saava nuri nainen!….Kram från mej…<3 ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Sahramia · 30 kesäkuun, 2015

  Wau! Kipinöivä kemia siivittää kauniiseen! Suvisuloisia keidashetkiä! 🙂

  Tykkää

  • flirttimaisteritrubaduuri · 30 kesäkuun, 2015

   Kiitos herkullisin sanavalinnoin kirjoitetusta viestistäsi Sahramia! ❤️

   Tykkää

 3. Marika · 30 kesäkuun, 2015

  Uskomattoman ihana! Voi vain kuvitella, miten hienoa on nukkua aitassanne lämpimänä kesäyönä, kuunnella kuikan huutoa….

  Liked by 1 henkilö

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s