Hankoon!

Jatkan vielä Amsterdamin matkastani myöhemmin, mutta sitä ennen minun on vietävä teidät kanssani Hankoon. Keskiviikkona ennen juhannusta T:n vielä paiskiessa töitä minä hyppäsin aamulla Turusta junaan. Sitten pysähdys Karjaalla ja junan vaihto. Turusta vajaassa kahdessa tunnissa olin paikassa, jossa en ollut koskaan ennen ollut ja joka vei sydämeni kertaheitolla.

Pienen kiertolenkin takia onnistuin saapumaan rannan kautta ystäväni Kirjatoukan ja hänen perheensä kotiin, kauneimpaan ja viihtyisimpään kivirötiskään, missä olen eläissäni vieraillut. Siellä rouva odotti minua shampanja kylmässä – valmiina viettämään kanssani kokonaisen päivän kaikkien kiireidensä keskellä.

Kirjatoukka ja minä olemme tuoreet ystävät – tunteneet toisemme vasta vuoden päivät. Minä ole seurannut heidän blogiaan jo muutaman vuoden ajan ja rakastan Kirjatoukan tekstien ja Herra Kameran kuvien tunnelmaa. Elämä niissä on kaunista, arki esteettistä, kuvat upeita, tekstit oivaltavia, teräviä ja lempeitä olematta kiiltokuvaa ja höttöä. Kirjatoukka ja Herra Kamera yksinkertaisesti sulostuttavat blogillansa minun ja muiden lukijoidensa elämää. Suosittelen tutustumaan. Saatat blogin innoittamana löytää itsesi Ranskasta – tai vaikkapa Hangosta.

Juotuamme lasit tyhjiksi (rehellisyyden nimissä kahdet) ja kierrettyämme talon suuntasimme Hangon ostoskadulle, Vuorikadulle, missä Kirjatoukka pyörittää ystävänsä kanssa tämän kesän Mrs Jones -kesäkauppaa. Ihastuttava pikkuputiikki täynnä Joneskan valitsemaa sisustustavaraa, koruja ja muotia. Ihana.

Kävellessämme pitkin Hangon keskustaa Kirjatoukka vei minut piipahtamaan useaan suloiseen paikkaan kuten Hotel Regatan sisäpihalle, Pursiseuran kattoterassille, pienen laventelipuutarhan ohi kirjaston nurkilla ja niin edelleen. Näin muutamassa tunnissa toinen toistaan kivempiä paikkoja ja ihastelin kaikkea silmät ymmyrkäisinä. Voi Hanko!

Pitkän pohdinnan jälkeen Kirjatoukka vei minut lounaalle Origoon, jonka terassilla nautimme mainion lounaan ja kyytipojaksi kiskaisimme Jolie-Pitt & Perrin Miraval Rosé 2014 -roseviiniä. Erityiset hetket vaativat erityiset juomat. Aurinko hemmotteli meitä aivan lounaan loppumetreille saakka ja parin pisaran saattelemana lopetimme aterian espressojen kanssa Origon viehättävän ravintolan sisätiloissa.

Mutta koska olimme Hangossa sade loppui ennen kuin oli kunnolla ehtinyt edes alkaa ja pääsimme jatkamaan citytouria. Itäsataman iltatorin myyjiä oli kerääntynyt rantaan ja osa rannan kojuista oli avannut ovensa. Löysin loistavan tuliaisen T:lle josta lisää myöhemmin. Iltapäivämme jatkoi Hangon Kasinolle katsomaan juhannussalkoa ja sieltä Bellevuen rantaan. Pitsihuvilat toisensa perään saivat sydänalassa läikähtämään. Niin kauniita. Pittoreskejä suorastaan. Yritin tallentaa kamerallani edes jotain.

Yhtäkkiä löysin itseni kyynelehtimässä Hangon kylpylän salista, minne Kirjatoukan ystäväpariskunta huuteli meidät rannasta kuljeksimasta. Rouva istahti yksintein ränsistyneen flyygelin ääreen ja alkoi soittaa Hangö-valssia, joka on minulle tutumpi Leila, Leila -sanoituksella. Mutta alunperinhän se on ylistys tälle mahtavalle pikkukaupungille, mihin minun on päästävä uudestaan. Haluan näyttää tämän paikan myös T:lle joka on ollut yhtä onneton Hangon suhteen kuin minäkin. Hänellä tämä kaikki on vielä näkemättä.

Kirjatoukka voivotteli hieman sitä, että ehdimme nähdä niin vähän. Ja minä tunsin suurta onnen tunnetta. Minulla on monta syytä palata tähän paikkaan uudestaan. Ja loppuelämä aikaa. Kiitos. Kiitos tuhannesti.

Junassa Turun kotiin istui onnellinen nainen, siemaili valkoviiniä ja selaili Kirjatoukan lehtikasasta nappaamiaan lehtiä.

Alkukesäni on ollut täynnä reissaamista ja mukavia hetkiä. Ja seuraavana minua odotti juhannus perheen kanssa saaressa ja kuusi kokonaista viikkoa yhdessä mieheni kanssa. Vain esikoinen puuttui joukosta, mutta hän oli hankkimassa kokemuspisteitä maailmalla ja se vasta ilahdutti mutsia.

F

Hanko

Hanko_1

Hanko_2

Hanko_3

Hanko_4

Hanko_5
Hanko_6

Hanko_7

Hanko_8

Hanko_10

Hanko_11

Hanko_12

Hanko_13 Hanko_14

Hanko_15

Hanko_16

Hanko_17 Hanko_18

Hanko_19

Hanko_20

Hanko_21

Hanko_22

IMG_5401

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s