Amsterdam – osa II

Olin kuullut paljon hyvää Jordaan-kaupunginosasta ja De 9 Straatjesta eli yhdeksän kanaalikadun kokonaisuudesta, jossa on paljon pikkuputiikkeja, taidetta, designea ja kahviloita. Sunnuntaina, juuri ennen kuin silmät sulkeutuivat, löysimme I amsterdam -sivuston ja sieltä tiedotteen, että Jordaanissa on isot markkinat aina maanantaisin ja siellä on myynnissä erityisesti kankaita. Sinne siis.

Olin varautunut suhteellisen kevyellä matkalaukulla sillä ajatuksella, että löydän tulevaan kesämajaamme kivoja juttuja. Tarvitsimme sinne mm. tilanjakajaksi tukevan kankaan. Emme tarvitse enää: Westraatilta löytyi täydellinen kangas tarpeisiimme –  ja paljon muutakin.

Amsterdamin viehättävyys koostuu monestakin seikasta: kanaaleista, vanhoista kapeafasadisista taloista, yhtenäisestä kaupunkimiljööstä, taiteen, kirjallisuuden ja designin väkevästä läsnäolosta, rennosta ilmapiiristä, polkupyöristä ja siitä, että turistina pääsee kävellen joka paikkaan. Monet Amsterdamin kävijät kehottivat vuokraamaan fillarit ja ottamaan kaupungin haltuun pyörän selästä käsin. Minusta oli kuitenkin ihanaa kävellä rauhallisesti pitkin katuja, kurkistella putiikkien näyteikkunoista tai piipahtaa sisään, kuvata, ihastella – niin ja väistellä valtavalla vauhdilla ohi kiitäviä pyöräilijöitä.

Hintataso oli mielestäni hieman edullisempi kuin Suomessa, joten markkinoilla tuli selkeästi tunne että tekee löytöjä. Ja se se vasta on ihana tunne! Palaan tuliaisiin myöhemmoin, kunhan saamme ne paikoilleen kesähuoneessa. Lounas kuittaantui lohivoileivällä ja valkoviinillä. Ja taas jaksoi kulkea pitkin Amsterdamin kapeita katuja ja ihastella kaupungin tarjontaa!

Ostimme kollegani kanssa hotellihuoneemme somisteeksi valtavan hortensian kukan, jota oli kiva ihastella ja samalla seurata kupungin elämää myös huoneemme ihanasta ikkunasta. Niin ja kylmä prosecco maistui taivaalliselta kaiken kävelemisen jälkeen – kuten myös uni!

T sanoi viikonloppuna, että olen muuttunut yhdessä asiassa seitsemän yhteisen vuotemme aikana ja se on nukkuminen. Entinen iltakukkuja sammahtaa usein viimeistään kymmeneltä. Niin myös Amsterdamissa.

F

Amsterdam_3

Amsterdam_4

Amsterdam_5

Amsterdam_6

Amsterdam_7

Amsterdam_9

Amsterdam_10

Amsterdam_11

Amsterdam_12(2)

Amsterdam_15

Amsterdam_16

Amsterdam_23

Amsterdam_25

Amsterdam

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s