Kannattaako tunnustaa jos pettää?

Olimme tavanneet T:n kanssa vain muutaman kerran ja tunsin heti ensimmäisestä kohtaamisesta alkaen todella voimakasta vetoa häntä kohtaa. Oliko se sitten ihastumista vai rakastumista – sitä on mahdotonta määritellä? Siitä huolimatta ajauduin tilanteesen aivan suhteemme alkumetreillä, että vietin intiimin illan erään toisen miehen kanssa.

Olemme molemmat kirjoittaneet täällä blogissa miten tärkeää on olla rehellinen parisuhteessa. Minä en sitä ole aina ollut ja jätin kertomatta illastani T:lle. Ei tullut sopivaa hetkeä. Sitten asia jo unohtuikin, mutta pulpahti aina välillä pintaan, kunnes vuosi sitten kerroin miehelleni kuuden yhteisen vuoden jälkeen suudelmistani  toisen miehen kanssa.

En oikeastaan siinä hetkessä ajatellut T:n reaktiota, vaan halusin päästä eroon salaisuudestani.  Se miten T kuitenkin suhtautui asiaan oli uskomaton. Hänen mielestään emme oikeastaan vielä seurustelleet silloin ja meillä oli ikään kuin koeaika menossa. Emme olleet luvanneet toisillemme mitään. Sopimukset tehtiin vasta myöhemmin.

Helpotus oli aivan valtava. Rakastan ja kunnioitan miestäni hänen suhtautumisensa takia jos mahdollista niin entistäkin enemmän. Olen varma että jotakin myös vapautui minussa. Voin puhua vain omasta puolestani, mutta mielestäni kannattaa tunnustaa.  Jo silloinkin kun miettii pettämisen mahdollisuutta.

Petos ja valheellisuus ovat olleet pinnalla ajatuksissani kun sain viime viikolla tietää entisen opettajani syyllistyneen taidehuijauksiin. Pidin tästä opettajasta hyvin paljon ja tuntuu uskomattomalta että hän valitsi elämäänsä petoksen, jopa keskeiseksi elementiksi.

Jokainen meistä syyllistyy valkoisiin valheisiin tai siihen, että jättää asioita kertomatta. Mutta miksi? ” Valheellä on lyhyet jäljet”, sanotaan ja : ”Rehellisyys maan perii.”  Niinpä.

F

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s