Kuolemaan asti

Olin viime lauantaina humputtelemassa ystäväni nelikymppisiä ja T vei vierasmajaprojektia eteen päin nuorison kanssa. Ulkolaudoitus sai punamullasta uutta väriä pintaan sillä aikaa kun tämä rouva juhli punatuin huulin ystävätärtään.

Päädyimme illan päätteeksi Pori On The Rocks -tapahtumaan Kulttuuritehdas Kehräämölle, missä myös meidän häämme juhlittiin helmikuussa 2012. Paikka on entisen puuvillatehtaan tiloissa ja sitä pyörittää Rakastajat-teatteri, jonka merkitys porilaisessa kulttuurielämässä on todella suuri. Helmikuiseksi hääpaikaksi Kehräämö oli aivan täydellinen valinta!

En ollut käynyt paikassa häittemme jälkeen ja eräs Rakastajat-teatterin väestä pyörähti pikaisesti luonani ja kysyi: ”Mitä kuuluu?” Vastasin tietysti: ”Hyvää!” Johon jatkokysymyksenä kuului: ”Ootteko vielä naimisissa?” Hämmästyin kysymystä ja sain vain huudahdettua: ”Joo!” Siihen minulle vastattiin, että ei voi aina tietää. Ja näinhän se on! Elämässä tuppaa olemaan pari muuttujaa…

Jäin kuitenkin  miettimään tätä nopeaa kohtaamista ja sitä tosiasiaa, että kun meidät vihittiin avioliittoon maistraatissa ja sitten vielä siunattiin kotonamme avioliittoon, niin halusimme erikseen, että ”kuolemaan asti” tulee myös osaksi avioliittoon siunaamistamme. Pappi kyllä ensin vastusteli ja sanoi, että se ei ole tapana. Muoto ”kuolemaan asti” on yleisemmin käytössä vain kirkollisessa vihkimisessä. Saimme tahtomme läpi ja lupasimme tahtoa rakastaa kuolemaan asti!

T ei kuulu kirkkoon ja minunkin syyni kuulua kirkkoon ovat enemmän traditioihin perustuva kuin uskonnollinen. Mutta luvattu mikä luvattu. Tämä liitto kestää siihen asti kunnes kuolema meidät erottaa. Ei hampaat irvessä sinnitellen – vaan nautiskellen ja toisiamme rakastaen. Olen siitä aivan varma! Epäilijät epäilkööt tykönään. Minä nautin tästä varmuudesta, joka vapauttaa tekemään suhteestamme juuri sellaisen, kun me haluamme.

F

Hääkuvakollaasi

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s