Minun puutarhaunelmiani

Olen semmoinen wannabe-puutarhuri. Itse asiassa puutarhan laittaminen kuuluu samaan kategoriaan kuin sisustaminen ja pukeutuminen. Rakastan kaikkea kaunista ja haaveilen, että jonain päivänä taloamme ympäröi ihana, rehevä ja kukoistava puutarha. Voi olla että haaveeni on puhdasta utopiaa, mutta ei se haittaa. Joka kevät se kuitenkin iskee! Pää täyttyy kaikenlaisista puutarhaunelmista, joita sitten satunnaisesti yritän toteuttaa. T on irtisanoutunut tyystin projektista ja perheen jälkikasvu ei myöskään suo ajatustakaan kukille, kasveille tai kivetyksille. Puutarha on siis minun valtakuntaani!

Maaliskuussa alan kaivella varastoista lehtiä ja kiukuttelen TV:n puutarhaohjelmatarjonnalle. Minä haluan aloittaa unelmoimisen maaliskuussa – viimeistään huhtikuun alussa. Rakastan ruotsalaista puutarhaohjelmaa nimeltä Trädgådstisdag. Katselen sitä sekä Yle Areenasta (missä se on tällä hetkellä nimellä Puutarhamaanantai) että suoraan SVT:n nettisivuilta. Pernilla, Tareq ja John tuntuvat kaikkien yhteisten vuosien jälkeen jo miltei ystäviltä.

Huhti-toukokuussa  vierailen puutarhaliikkeissa ja kävinpä tänä vuonna puutarhamessuillakin Turussa. Minulla on muutamia ystäviä, jotka ovat myös puutarhatouhuihin hurahtaneita. Valitettavasti  he eivät asu Satakunnassa, mutta heidän seuraansa hakeudun myös kernaasti näihin aikoihin. Erääseen paikkaan minun on päästävä joka kevät ja se on Karimaan puutarha Kokemäellä. Puutarha oli pitkään yksityisomistuksessa, mutta nykyään sitä ylläpitää Huittisten Ammatti- ja yrittäjäopisto. Paikka on yksinkertaisesti niin ihana ja inspiroiva. Muistan käyneeni siellä jo lapsena äidin kanssa ja ihastuneeni sen tunnelmaan.

Yritän olla realisti. Vietämme suurimman osan kesästä saaressa, joten kesäkukkia ei todellakaan kannata haalia nurkkia täyteen. Olen myös laiska kitkemään rikkaruohoja, joten kukkapenkit eivät oikein toimi. Yritän keskittyä sipulikukkiin, joiden nousua maasta seuraan keväällä sekä monivuotisiin perennoihin, jotka selviävät pienellä hoidolla. Tottakai muutama viljelylaatikko pitää olla yrttejä ja salaatteja varten.

Talomme sijaitsee mäntymetsässä ja puutarhan ja metsän raja-alue on haastavaa. Olen monella muullakin tapaa hukassa puutarhani kanssa ja haaveilen myös ammattilaisavusta. Ehkä jonain päivänä! Mutta unelmoimisessa olen hyvä!

Kuvat ovat otettu viime viikon vierailultani Karimaan puutarhalle. Sinne kannattaa lähteä pistäytymään kauempaakin, jos vähääkään peukalo vihertää…

F

Karimaan puutarhassa Karimaan puutarhassa_1

Karimaan puutarhassa_2

Karimaan puutarhassa_3

Karimaan puutarhassa_4

Karimaan puutarhassa_5

Karimaan puutarhassa_6

Karimaan puutarhassa_7

Karimaan puutarhassa_8

Karimaan puutarhassa_9

Karimaan puutarhassa_10

Karimaan puutarhassa_11

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s