Mustasukkaisuudesta

Emme ole kumpikaan perusluonteeltamme kovinkaan mustasukkaisia, mutta ei tunne meille aivan vieraskaan ole. Olen kirjoittanut siitä, miten mielelläni flirttailen ja että T suhtautuu asiaan mutkattomasti ja hyväksyvästi.  T taas ei oikein hallitse flirttailua ja mielestäni hän ei juuri edes huomaa jos saa merkitseviä katseita muilta ihmisiltä. Usein minä huomaan ne.

Mutta muutaman kerran yhteiselomme aikana olemme kumpikin viehättyneet jostakusta henkilöstä. Mitä me olemme silloin tehneet? Olemme puhuneet siitä. Ja analysoineet. Myöntäneet asian, käsitelleet sitä ja jatkaneet meidän erityislaatuista suhdettamme.

Olimme yhdessä eräässä koulutuksessa vuosia sitten ja T silminnähden ihastui erääseen naiseen siellä. Huomasin asian ja mainitsin asiasta. T myönsi että hänestä nainen oli kaunis ja todella mukava. Olin itse asiassa hänen kanssaan samaa mieltä. Kertakaikkiaan ihastuttava henkilö.

Tunsin pientä mustasukkaisuutta – omistuksen halua, mutta en antanut sen sumentaa ajatuksiani tai muokata käyttäytymistäni. Luotan mieheeni ja ymmärrän, etten ole maailman ainoa ihminen, jota kohtaan hänellä on lämpimiä tunteita. Itse asiassa koulutuksen lopuksi kävin kertomassa tälle naiselle, että sekä mieheni että minä pidämme häntä erityislaatuisena ihmisenä. Ei ollut mitenkään helppoa toimia siten kun toimin. Nainen oli minua nuorempi, kauniimpi ja hoikempi. Mutta päätin, että tämä on tilaisuus, minkä voimme kääntää meidän kaikkien voitoksi. Voitte kuvitella miten tyytyväinen tämä henkilö oli kuultuaan kohteliaisuutemme.

Mustasukkaisuus on tunne, joka oikein vaalittuna antaa jopa tietynlaista potkua ja kipinää suhteeseen, mutta jos sen antaa rehottaa se voi olla hyvin tuhoavaa ja rumaa.  Terve ja hallittu mustasukkaisuus on mielestäni osoitus myös siitä, ettei sorru pitämään toisen rakkautta itsestäänselvyytenä.

F

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s