Saaristolaiselämä voi alkaa

Pitkä viikonloppu hurahti kovaa vauhtia, mutta paljon myös ehdittiin tehdä ja kokea. Vappu kyllä meni meiltä täysin ohi, mutta mehän juhlimmekin jo förskottivappua.

Perjantaina kaivettiin vene talvisäilytyksestä ja pestiin se. Jokaikinen kevät alan haaveilla tammi-helmikuussa siitä, että jäät lähtevät ja pääsemme taas merelle. Yleensä saamme veneen veteen viimeistään helatorstaina – ja joskus jo vappuviikonloppuna. Niin kuin tänä vuonna.

Perjantaihin kuului myös herkullinen parsa-ateria. Kotitaloudestamme puuttuu parsakattila, mutta itse pidän melkein enemmän uunissa kypsennetyistä parsoista. Päälle vain pippuria, hyvää oliiviöljyä, ilmakuivattua kinkkua ja parmesaania. Kymmeneksi minuutiksi uuniin ja valmista tuli! Kyytipojaksi espanjalaisten vieraidemme tuliaisviiniä. Helppoa, nopeaa ja voi miten hyvää!

Lauantaina aamulla kävimme vielä pikapikaa ostoksilla hakemassa mm. venevahaa ja peräöljyä. Ja puolen päivän jälkeen sitten hyppäsimme bussiin ja köröttelimme sateiseen ja kylmään Helsinkiin. Kampista sipsuttelimme sateenvarjot  heiluen Eliteen syömään. Nauratti kun alkujuomaksi tilasimme kuumat rommit. Varsinainen vappujuoma. Ystävämme suositteli meille Eliteä, eikä turhaan. Tämä Tauno Palon suosikkiravintola oli ehdottomasti kokemisen arvoinen. Alkupalaksi söimme aivan loistavan ahvenkeiton ja pääruuaksi klassisen vorcshmackin. Palvelu oli ystävällistä, ruoka hyvää ja ilmapiiri rauhallinen ja jollakin tavoin hienostunut olematta kuitenkaan jäykkä. Oli muuten hauskaa kun ravintolan henkilökunnassa oli useampi melko iäkäs työntekijä.

Pienessä hiprakassa kävelimme kansallisoopperaan. T:lle kerta oli ensimmäinen. Itse olin käynyt kerran aikaisemmin katsomassa balettia – Joutsenlampea tietenkin. Siitäkin oli jo ikuisuus. Aida oli hieno. Niin kuin arvelimmekin livenä ooppera saa aivan uuden ulottuvuuden. Varsinkin joukkokohtaukset olivat huikeita. Myös solistit loistivat taidoillaan. Ehdimme hyvin Turun bussiin ja pääsimme suhteellisen ajoissa nukkumaan kaupunkikotiimme.

Sunnuntaina sitten ajoimme kiireesti Satakuntaan huoltamaan veneen perämoottoria ja vahaamaan paatin kylkeä. Varsinaista parisuhdeaikaa. Iltapäivällä  saimme veneen laskettua ja piipahdimme nopeasti mökillä. Saaristolaiselämä on nyt virallisesti aloitettu. Täydellistä.

F

Parsaa

Parsaa_1

Parsaa_2

Merelle

Merelle_1

Merelle_2

Merelle_3

Merelle_4

Merelle_5

Merelle_6

Merelle_7


Merelle_8

Merelle_9

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s