Hörhö ja harkitsija

Luin muutama vuosi sitten Tony Dunderfeltin kirjan Vetovoima ja rakkaus. Yksi sen keskeisimmistä viesteistä jäi mieleeni pysyvästi: parisuhteessa vetovoima ja intohimo pysyvät yllä kun osapuolet ovat riittävän erilaisia keskenään, ja toinen antaa toisen olla sellainen kuin on. Aika usein kuitenkin saatamme huomata toivovamme, että  puolisomme toimisi samalla logiikalla ja samaan tapaan kuin itsekin.  Toinen voi omasta mielestä toimia epäloogisesti tai muuten päättömästi. Tosiasiassa toinen tapa ei ole toista huonompi. Jokaisella meistä on omat tapamme toimia ja ajatella. Tulos kuitenkin ratkaisee, ei keinot.

F ja minä olemme hyvin erilaisia. F:n voisi luokitella ekstrovertiksi ja minut introvertiksi. F on vähän hörhö ja minä olen pikemminkin analyyttinen. F tekee asiat perstuntumalla kun taas minun pitää perehtyä asioihin tarkemmin. Listaa voisi jatkaa pidemmällekin, mutta annan tässä elävästä elämästä esimerkin siitä, miten homma meillä toimii.

Viime kesänä kokosin mökillä uutta kaasugrilliä ja homma sujui hyvin kunnes piti kytkeä kaasupullon letku grilliin. Yritin kiertää letkun mutteria grillin kaasuputkeen kiinni, mutta mutteri ei millään lähtenyt kiertymään jengoille. Ähelsin siinä hyvän tovin ja olin jo päätellyt että mutterin jengoissa on jotain vikaa kunnes F kysyi, pitäisikö mutteria kiertää toiseen suuntaan. Opettavaiseen sävyyn sanoin, että mutteri menee aina kiinni oikealle kierrettäessä ja auki vasemmalle kierrettäessä, mutta kokeilin kuitenkin. No tietysti mutteri kiertyi kiltisti kiinni kun kiersin vasempaan! Oli pakko nauraa ääneen kaavamaiselle ajattelulleni. Toisaalta juuri kaavamainen ajatteluni esti minua menettämästä hermojani grillin kokoamisohjeiden seuraamisessa.

Tarvittiin siis minun temperamenttia, että saatiin kaikki grillin osat oikeille paikoilleen ja F:n temperamenttia loppusilaukseen. Kumpikaan meistä ei olisi yksin onnistunut. Sitä paitsi tuskin tuntisin suurta intohimoa ihmistä kohtaan, joka ajattelisi ja toimisi samalla tavalla kuin minä. Ja kuinka tylsää ja ennalta arvattavaa elämä olisikaan! Toisaalta kaksi F:n temperamentilla varustettua ihmistä olisi mahdoton yhtälö sekin. Onneksi olemme niin erilaisia!

T

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s