Förskottivappu

Perjantai-iltana talossamme vietti jäähyväisiltaa yli kaksikymmentä nuorta. Englanti, espanja ja suomi sekoittuivat suloisesti keskenään ja oli mahtavaa seurata nuorten yhdessäoloa. Tiedä häntä millaisia ystävyyssuhteita näissä tapaamisissa luodaan?!? Minä ainakin sain itselleni suloisen Espanjan tyttären ja suomalaiset nuoret ryhtyivät välittömästi suunnittelemaan seuraavaa vierailua Valenciaan.

Talo oli juhlakunnossa lauantaiaamuna, mutta hiljaisuus oli suorastaan hassua kaiken väkimäärän ja ilonpidon jälkeen. Päätimme viettää perheen kesken förskottivappua, koska toukokuun vaihtuessa emme ole yhdessä. Espanjalaiset vieraamme toivat meille monenmoisia herkkuja kuten ilmakuivattua kinkkua, oliiviöljyä ja suklaata. Osa niistä päätyi myös vappupöytäämme. Grillikaudenhan me korkkasimme jo viime viikonloppuna, joten sitä oli hyvä jatkaa. Näin alkumetreillä homma on hieman hakusessa ja oikeiden säätöjen löytäminen ottaa aikansa. Mitään ei kuitenkaan poltettu!

Kävimme hakemassa vielä jälkiruokakakuksi porilaisesta Annan marenkileipomosta marengit –  ja vappuateriamme oli täydellinen! Grillattuja kanafileitä, halloumia ja aurajuustotäytteisiä herkkusieniä sekä salaattia. Nam. Monet pitävät Annan marenkileipomon marenkeja Suomen parhaina. Koko perheemme allekirjoittaa väitteen täysin ja täydellistä herkutteluhetkeä tavoitellessa suosittelen poikkeaamaan liikkeessä kauempaakin. Pelkästään liikkeen ilmapiirin kokeminen on pieni elämys, marengeista puhumattakaan.

Jälkikasvun varttumisessa on  monta loistavaa asiaa, mutta yksi ehdottomasti parhaista on se kun ruuanlaittoa ei enää rajoita mikään! Kaikki juustot tekevät kauppansa, marinadeista ei tarvitse chiliä säästellä ja nuoriso on myös valmis auttamaan ja kokeilemaan omia tuotoksiaan. Tällä kertaa menu kuitenkin valmistui à la F&T. Hauskaa vappua kaikille jo näin etukäteen!

F

Förskottivappu_13

Förskottivappu_14

Förskottivappu_11

Förskottivappu_5

Förskottivappu_4

Förskottivappu_3

Förskottivappu_1

Förskottivappu_6

Förskottivappu_8

Förskottivappu

Förskottivappu_2

Förskottivappu_10

Förskottivappu_12

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s