Suudellaan!

Pussaaminen, suukottelu ja muiskuttelu. Suuteleminen on ehdottomasti yksi meidän lempipuuhistamme. Pussaamme usein ja paljon. Jos pitäisi arvioida suutelemiseen käyttämäämme aikaa viikonloppuna, niin helposti voin todeta että tunti ei riitä. Suutelemme myös julkisesti ja lastemme nähden. Kerran eräs nuorempi kyläilijä oli kysynyt jälkikasvultamme, että vaivaako heitä se, että me suutelemme muiden nähden. Nuorisomme oli ihmetellyt kysymystä ja todennut sitten tottuneensa asiaan – ja että se ei heitä häiritse.

Kerroin työpaikan palaverissa haaveestani valokuvata suutelevia pariskuntia, mutta totesin samaan hengenvetoon että sen vuoksi on kyllä lähdettävä vaikka juuri Roomaan tai Pariisiin, sillä länsisuomalaisissa kaupungeissa tai maaseutupitäjissä julkisesti suutelevan pariskunnan näkeminen on yhtä  yleistä kuin pöllön bongaaminen. Jos teinejä ei lasketa. Työporukkamme äityi pohtimaan näkemiään suutelukohtauksia ja kuuntelin kateellisena kun eräs kollega kertoi nähneensä edeltävän viikon aikana kaksi aikuista pariskuntaa suutelemassa. Toinen pari oli kyllä bongattu Helsingissä, mikä selittänee runsaan määrän.

Ymmärtääkseni aika monet pitävät julkista suutelua jotenkin epäsopivana. Ja onhan suuteleminen todella intiimiä – tai riippuu vähän millaisella asenteella mennään. Tottakai mekin jätämme ne kaikkein kiihkeimmät versiot meidän kahden väliseksi, mutta aika usein meille kummallekin tule halu pussata toista ja se ei sitten katso aikaa ja paikkaa.

Suuteleminen on erilaista kuin pussaaminen ja minulta irtoaa pusu helposti suuntaan jos toiseen. Suuteleminen onkin sitten jo eri juttu. En voisi kuvitella suutelevani ketään muuta kuin miestäni – muu olisi pettämistä.

Kunhan nuon auringon säteet tuosta alkavat lämmittää, niin toivon sydämestäni, että kevät toisi suutelevat pariskunnat katukuvaan ja kylän raitille – silloin minä kaivaisin kamerani ja huokaisisin onnesta.

Suudelkaa hyvät ihmiset, suudelkaa toisianne! Se on ihanaa!

F

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s