To Rome and Tivoli with love

Vuosi sitten aloitimme projektin. Viemme vuoronperään jokaisen neljä lastamme johonkin Euroopan kaupunkiin. Viime pääsiäisenä vietimme kolme päivää Roomassa ja yhden Tivolissa (pieni kaupunki noin puolen tunnin junamatkan päässä Roomasta). T oli ollut Roomassa aikaisemminkin, mutta kahdelle muulle matkalaiselle kerta oli ensimmäinen. Ihastuimme ikihyväksi.

Rooma hyväili meitä kauneudella, hyvällä ruualla, ystävällisillä ihmisillä ja loistavalla kahvilla. Missään emme ole sen jälkeen ja sitä ennen juoneet niin hyvää espressoa ja cappuccinoa. Sen täytyy johtua Rooman vedestä, joka virtaa kaupunkilaisten ja turistien iloksi ylhäältä vuorilta.

Emme kirjoita tästä mitään sen kummempaa matkakertomusta, mutta sen haluamme sanoa, että jos et ole ollut Roomassa ja harkitset sinne matkustamista, niin lopeta harkitseminen ja lähde. Varsinkin keväällä. Ja jos maltat jättää Rooman, tai kyllästyt turistimassoihin, niin hyppää junaan ja matkusta myös Tivolin kaupunkiin. Mene siellä Villa d`Esteen, joka on huikean puutarhan ympäröivä upea kartano. Se kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon ja sitä pidetään niin italialaisen arkkitehtuurin kuin puutarhasuunnittelunkin mestariteoksena. Se on ehkä kaunein näkemämme ihmisen luoma paikka.

Juuri nyt kun kevät odotuttaa itseään, oli ihana käydä vuoden takainen kuvasaalis läpi ja palata ajatuksissaan Roomaan. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan palaamme sinne vuoden kuluttua – ehkä hieman pitemmäksi aikaa…

F&T

PS Otsikko viittaa tietenkin Woody Allenin To Rome with Love -elokuvaan, joka ei ehkä ole hänen mestarityönsä, mutta katsomisen arvoinen filmi joka tapauksessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s