Seksikäs mies

Muutama viikko sitten Facebookissa kiersi haaste, missä lähinnä naiset keräsivät mielestään kuumien miehien kuvia seinälleen. En nyt aio kirjoittaa kärkevää pamflettia miesten ja naisten esineellistämisestä, vaan lähdin pohtimaan haasteen (jota en saanut) innoittamana millainen mies on mielestäni seksikäs…

Muutama vuosi sitten löysin lukiolaistyttönä kirjoittamani aineen, missä kuvailen unelmieni miehen olevan sekoitus  isäni, Markus Kajon, Esa Saarisen, Lasse Pöystin ja Pentti Siimeksen kaltaisista miehistä. En oikein ymmärrä millaista maskuliinista cocktailia olin mielessäni ajatellut kun yhdistin näitä edelleenkin sympaattisina pitämiäni miehiä, mutta seksikkyys ei ehkä kuitenkin ollut  se päällimmäinen kriteerini  – vai oliko sittenkin?

Huomasin nimittäin katselevani Facebookin seinällä olevien miesten kuvia hieman epäilevästi. Sieltä löytyi komeita miehiä pyykkilautavatsoineen… Mutta mitään suurempia kiksejä en tuntunut saavani näiden adonisten kuvista, vaikka toki tunnistin heidät hyvännäköisiksi uroiksi. Joskun nuorena aikuisena muistan ajatelleeni, että amerikkalaisnäyttelijöissä Harvey Keitelissä ja John Malckovitchissa on sen kaltaista seksuaalista miesenergIaa, joka puhutteli minua päälle parikymppisenä. Kaikki mainitsemani miehet ovat muuten tätä nykyä lähemmäs kuusikymppisiä tai reippaasti yli eli jostain syystä olen kokenut nuorena naisena reippaasti itseäni vanhemmat miehet vetovoimaisina. Muistan myös miten näin teinityttönä Naantalin venesatamassa harmaapartaisen miehen korkeakauluksessa villapaidassa ja huokailin tyttökaverilleni, että tuollaisen miehen minäkin joskus haluan omakseni. Minulla ei ole mitään käsitystä millaisia miehiä nämä muutamat mainitsemani julkisuuden miehet oikeasti ovat  – olen muodostanut heistä käsityksen median välityksellä.

Mutta. Mielestäni seksikkään miehen katse on intensiivinen ja hän on läsnä. Häntä ympäröi tyyneys ja hän tietää kuka hän on. Häntä ei pelota kohdata toinen ihminen ja hänen kosketuksensa on hellä, mutta vahva. Hän on luotettava ja sanansa mittainen. Hän ei revi, vaan rakentaa. Hän puhuu matalalla äänellä vaikeistakin asioista ja hän tulee iholle ja sen alle.  Ja kyllä. Hän soittaa ja laulaa. Minulta nämä taidot puuttuvat ja olen ollut aina heikkona miehiin, jolta nämä taidot löytyvät. Muistan nauraneeni kippurassa kun Kumman kaa -sarjan Anne innostuu baaritiskillä notkuvasta miehestä, kun ensin kuulee tämän sanovan olevansa muusikko. Kiinnostus lopahtaa siinä samassa kun selviääkin, että mies on fyysikko.

Mieleni juolahti  myös Heli Laaksosen runo, joka kertoo samaisesta aiheesta:

Laulutunnil ja äkki.
Kitara taik käyrätorvi kätte, taik mikä huilu vaa, joku ko eres hiukam piippa.
Soittajapoik, punaposkine, huuretan tervetulleks vaik kaik muu miähe ol juur ajet ulos ovest.

Lienee sanomattakin selvää, että oma Trubaduurini on mielestäni todella seksikäs mies.

F

Kitaramies

Kitaramies_1

Kitaramies_3

Kitaramies_2

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s