Henkinen ja fyysinen notkahdus

Eilen päädyimme skimbauksen sijaan hiihtämään ihan perinteistä murtomaahiihtoa. Mutta kaikki ei mennytkään ihan putkeen – ei edes hiihtoputkeen.  Tykkäämme molemmat hiihtämisestä, mutta se on laji jossa kuntoeromme tulee ikävällä tavalla vastaan. Ja vaikka kuntoni on kohentunut viimeisen vuoden aikana, niin homma ei vaan ihan toiminut. Ensimmäiset kilometrit olivat aika takkuiset ja T hieman kyllästyi töpöttelemään takanani. Sovimme että hän voi mennä rivakammin edellä ja minä tulen omaa tahtiani perässä. Kuuden kilometrin kohdalla zippasin täysin. Huomasin pettymyksen mieheni katseessa. Sovimme että minä hyppään Skibussiin ja köröttelen hotellille ja T hiihtelee sinne myöhemmin.

Minua harmitti itseänikin ihan vietävästi, mutta pahinta oli tuottaa pettymys T:lle. Olemme usein projektini aikana puhuneet siitä, miten kivaa on sitten kun pystymme hiihtämäänkin yhdessä. Sen aika ei ollut vielä ja soppa oli valmis. Kun sitten T saapui paikalle ja kysyin häneltä, onko hän pettynyt minuun ja hän pitkän hiljaisuuden jälkeen myönsi asian, niin siinä vaiheessa minä vollotin täysillä.  Harmitti, sieppasi, tuntui epäreilulta, otti päähän ja itketti.  No miten tästä eteenpäin?!? Lähdimme syömään (minä silmät itkusta punaisina) ja tunnelma oli vähintäänkin apea… Pakotimme itsemme puhumaan. Puhuimme miten paljon olen jo saavuttanut ja miten paljon vielä on edessä. Sanoimme asiat suoraan ja kiertelemättä. Puhuimme kaikista tuntemuksista, mitä notkahdukseni hiihtoladulla sai aikaan. Pikkuhiljaa apeus muuttui mukavaksi yhdessäoloksi ja kriisi oli voitettu. Päätin kuitenkin viedä T:n Levin mustaan G-rinteeseen kohtaamaan omat rajansa…

F

PS Hiihtoladulta ei ole kuvan kuvaa. Kuvitelkaa itse miltä näyttää umpiväsynyt nainen murtisikoittensa kanssa ja vaimoonsa pettynyt mies.

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s