Huonosti käyttäytyvät naiset ja miehet

Olimme alkuvuodesta laskettelureissulla Sastamalassa, Ellivuorella ja näimme tilanteen, joka teki meidät molemmat surulliseksi.

Olimme rinnekahvilassa ja viereisessä pöydässä oli perhe viettämässä lepohetkeä. Perheen äiti auttoi lapsia riisumaan ulkovaatteitaan ja isä oli lähdössä hakemaan perheelleen välipalaa. Mies kysyi vaimolta, mitä tämä halusi. ”No, sitä kahvia!”, tiuskasi nainen. Mies lähti ja palasi hetken päästä tarjottimen kanssa, jossa oli höyryävät kaakaokupit lapsille ja sitä kahvia. Kumpikaan pariskunnan osapuolista ei katsonut toisiaan. Kukaan ei puhunut mitään.

Voi olla että mies oli kohdellut vaimoaan huonosti ja menossa oli perheriita. Taustojahan me emme tiedä, mutta tapaus Ellivuori ei ollut ensimmäinen kerta kun olemme olleet todistamassa rumaa käytöstä pariskuntien kesken – puolin ja toisin. Missä ovat sanat: kiitos, anteeksi ja ole hyvä? MIksi on niin helppoa naputtaa, nalkuttaa, moittia tai ohittaa rakkaimmat ja tärkeimmät ihmiset?

Me olemme molemmat halutessamme sanavalmiita ja nokkelia. Jossain vaiheessa huomasimme että piikittelemme sujuvasti toisiamme huonoista puolistamme. Tämä tapahtui lempeästi ja huumorilla höystettynä, mutta havahduimme asiaan. Pelkäsimme että hetken päästä solvaamme toisiamme tosissamme. Lempeys ja huumori katoavat ja jäjelle jää vain ilkeää kommentointia toisen heikkouksista. Ärsyttäviä piirteitä riittää meissä kaikissa. F jättää kaikki purkit ja purnukat auki ja T on aivan toivoton huomaamaan asioita, jotka vaatisivat pientä fiksausta. Lista on molempien kohdalla pitkä.

Päätimme että toista saa lempeästi ojentaa tai pistää huumorin avulla  ruotuun, mutta toinen ei saa jatkaa tätä samassa hetkessä ja tilanteessa.  Sopimus on toiminut. Ja aika harvoin itse asiassa tätä oikeutta käytetään. Miksi sitä käyttäytyisi maailman rakkainta ja tärkeintä ihmistä kohtaan huonosti?

F&T

Rumat 

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s