Kynnyskysymys

Ystäväni laittoi viestiä. He eroavat. Taas yksi ero. Jokainen erouutinen aiheuttaa ikävän ahdistuksen ja paineen tunteen rinnassani. Tiedän mistä on kysymys ja en koskaan ikinä haluaisi kokea avioeroa uudestaan. Avioerostani on reilusti yli kymmenen vuotta ja aika on parantanut haavat, mutta jo pelkkä sana saa minut vereslihalle.

Se että me molemmat olemme kokeneet avioeron on varmasti yksi syy, miksi olemme halunneet panostaa liittoomme ja parisuhteeseemme. T:llä eroja on takana kaksi – ero nuoruuden avoliitosta ja avioero lastensa äidistä. Minulla yksi lasteni isästä.

Syyt avioeroon ovat aina tapauskohtaiset. Joskus tilanne on muodostunut kestämättömäksi pariskunnan molemmilla osapuolille ja erotessa todetaan, että olemme kasvaneet erilleen. Aika usein jokin asia kuitenkin nousee kynnyskysymykseksi suhteen toiselle osapuolelle.  Välillä sanotaan, että ihmiset eroavat nykyään liian helposti. En usko että kukaan on halunnut erota ilman, omasta mielestään, painavaa syytä. Se mikä toiselle on kynnyskysymys – ei toiselle tunnu missään… Avioero on kurja asia, mutta joskus se on ainoa vaihtoehto saavuttaa sellainen ihmisyys, jonka allekirjoittaa sataprosenttisesti.

Puhuimme T:n kanssa jo ennen naimisiin menoamme, mitkä olisivat mahdollisia kynnyskysymyksiä ja tulimme siihen lopputulokseen, että se on pettäminen. Silloin päätin että uskollisuus on pieni hinta intohimoisesta, kestävästä ja onnellisesta parisuhteesta.

Uskollisesti sinun,

F

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s