Pippeli, pimpsa, penis vai vagina?

Ennen kuin ryhdyimme kirjoittamaan blogia kävimme mielenkiintoista keskustelua seksiin ja erotiikkaan liittyvästä sanastosta. Suomen kielessä on esimerkiksi sukupuolielimiin liittyvä sanasto jotenkin kökköä. F käyttää mieluiten sanaa penis, koska se on hänen mielestään  ainoa käyttökelpoinen sana miehen falloksesta. T puolestaan on taipunut käyttämään sanaa pimpsa. Tietysti aina voisi ryhtyä antamaan salaisia ja metaforisia lempinimiä intiimeille ruuminosilleen, mutta ainakaan tähän mennessä sanavarastoomme eivät ole sellaiset kulkeutuneet…

Sana seksi on myös haastava. Ei muodon, vaan sanan merkityksen vuoksi. Meistä tuntuu että yleensä kun puhutaan seksistä, puhutaan yhdynnästä. Meille seksi on huomattavasti moniulottoisempi asia kuin pelkkä penetraatio. Mutta sanana seksi on oikein hyvä – lyhyt ja ytimekäs, selkeä ja suora. Käytämme myös hieman vanhahtavaa sanaa lempiminen. Rakastelu-sana kuuluu myös jokapäiväiseen sanavarastoomme, kuten myös naiminen ja paneminen. Vehtaaminen on myös mainio sana.

Sanoilla on merkitystä. Jos ei ole sanoja, miten ihmeessä voi keskustella? Olemme yrittäneet kehittää myös omaa sanastoamme, jotta voisimme puhua meidän seksuaalisesta kanssakäymisestämme luontevasti ja suoraan. Eräs tällainen sana on panettuminen. Panettuminen tarkoittaa siis tilaa, jolloin seksiä ei harrasteta joko olosuhteiden pakosta tai yhteisellä päätöksellä. Tällöin tapahtuu siis panettumista eli seksuaaliset halut tuppaavat kasvamaan. Kun on hyvin panettunut – siitä seuraa yleensä villiä vehtaamista ja nautinnollista naimista.

F&T

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s