Memento vivere!

”Muista elää!” Taiteilija, vapaaherra ja paroni Emil Cedecreutzin motto oli kyseinen lausahdus. Niin myös minun. Olen sen nyysinyt Emililtä. Keneltä lie Emil sen napannut? Joka tapauksessa tänään juhlittiin minun 43-vuotissynttäreitäni ja meillä oli vieraita Itä-Suomesta. Moton sanoma on näin vanhenemisen vuosipäivänä erityisen olennainen. Kiikutimme vieraamme tietysti lempimuseooni Emil Cedercreutzin taitelijakoti Harjulaan ja sen pihapiirissä olevaan kulttuurikeskukseen. Olen vieraillut siellä kymmeniä kertoja ja tuntuu etten ikinä kyllästy. Vielä kun saisin itse olla vierailleni oppaana ilman kiirettä, niin paikka olisi täydellinen.

Emil Cedercreutz pyhitti elämänsä taiteelle, kulttuurille ja estetiikalle. Niin myös minä. Hieman pienimuotoisemmin kylläkin, mutta jos minulla olisi samat taloudelliset mahdollisuudet kuin Emilillä niin tekisin tismalleen samoin kuin hän: matkustelisin Euroopan kulttuurikeskuksissa, tekisin taidetta omalla tavallani, kestitsisin vieraitamme, hoitaisin puutarhaa ja keräisin kaikkea kaunista ympärilleni. Hups. Noitahan on tullut tehtyäkin… Hieman vain pienimuotoisemmin kuin Emil Cedercreutz.

Joka tapauksessa jos et ole kyseisessä museossa vieraillut Harjavallassa, niin tee se! En ole ainoa, johon Emil Cedercreutzin spiritti on tehnyt vaikutuksen. Lukekaapa myös lempiblogini Kirjatoukka ja Herra Kameran fiiliksiä museosta viime kesältä. Yritin taltioida kuviin edes pienen häivähdyksen paikan maagisuudesta – paikka kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokea livenä!

F

_MG_8040

_MG_8058

_MG_8055II

_MG_8054

_MG_8048

_MG_8049

_MG_8064

_MG_8077

_MG_8085

_MG_8087

_MG_8086

_MG_8083

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s