Intohimon tappajat – Osa II

Sarjamme intohimon tappajista jatkuu. Edellisessä osassa kirjoitimme niiden ihmisten merkityksestä, joiden kanssa sitä viettää syystä tai toisesta kallisarvoista aikaansa. Seuraavana vuorossa osa II – koti.

”Koti on linnani”, kuuluu vanha suomalainen sananlasku. Mutta millaisessa kunnossa linna on? Sotkuinen, epäesteettinen ja ilmapiiriltään ikävä koti vaikuttaa negatiivisesti parisuhteeseen ja intohimoon. Se on vissi. Jälleen kerran – meidän mielestämme.

F on selkeästi tässä perheessä ja parisuhteessa  eniten kiinnostunut siitä, miltä huusholleissa näyttää eli sisustamisesta, mutta koko muu jengi on vahvasti luomassa kotien ilmapiiriä. Meillä on oikeastaan kolme kotia, joiden funktio, esteettisyys ja sisustus vaihtelevat suuresti. Myös se kuka tai ketkä  vastaavat tiloista muuttuu paikkojen myötä. T:n työn  ja hänen lasten elämän vuoksi meillä on pieni kaupunkikoti Turussa – se on sisustettu  ennen kaikkea toimivaksi, jotta kiireinen arki sujuisi mahdollisimman näppärästi. T ei siellä sytyttele kynttilöitä tai osta kukkia, mutta pedit pedataan, tiskit tiskataan ja yleisilme on mukava ja siisti.

Kesäkotimme on pikkuruinen hirsimökki saaristossa Länsirannikolla. Mökillä vaikuttavat  edelleen vahvasti F:n vanhempien spiritti, vaikka paikka onkin ollut jo aika pitkään F:n omistuksessa. Pikkuhiljaa olemme tehneet siitä meidän näköisemme. Mökillä olemme pääsääntöisesti aina yhdessä, joten siellä on vallalla edellisen sukupolven näkemyksiä ja hankintoja  lukuunottamatta yhteinen meininki. Luonnon merkitys on siellä niin voimakas, että sisustaminen jäänyt selvästi taka-alalle.

Varsinainen kotimme on Satakunnan sydämessä. Iso kivitalo keskellä mäntymetsää. Tämä talo on piirun verran enemmän F:n valtakuntaa, mutta se on myös koko perheen latautumispaikka. Tai sellaiseksi se on pyritty tekemään. Talon yläkerta on nykyään melkein kokonaisuudessaan perheen nuorten tilaa.

Kotimme on paikka, missä nautimme perheestä, ystävistä, hyvästä ruuasta, elävästä tulesta, musiikista… –  ja toisistamme.  Meidät myös siunattiin avioliittoon kotimme olohuoneessa lähisuvun läsnäollessa. Taloon siis liittyy jo nyt monia mahtavia muistoja, vaikka se on ollut meidän vasta vajaa neljä vuotta.  Koti on meille ihan törkeän  tärkeä  paikka! Ja pyrimme kohtelemaan sitä mahdollisimman hyvin!

Olemme  molemmat siisteyden suhteen melko samanlaisia, mikä helpottaa jumalattomasti kodeista ja niiden ilmapiiristä huolehtimista.  Kumpikaan ei ole ihan hirveän nipo, mutta perussiistiä pitää olla! Sisustamisesta ja muista kotiin liittyvistä asioista päätetään yhdessä, vaikka F:llä on selvästi enemmän näkemyksiä ja toiveita kodin suhteen.

Puhtaat lakanat, takkatuli, kynttilät, musiikki, hyvät tuoksut, yhteiset hankinnat, muistot menneiltä vuosilta, taide, valokuvat, siisteys, tuoreet kukat, kauniit ja toimivat huonekalut luovat tilaan tyyssijan myös intohimolle. Intohimo on  aika herkkä asia – se voi saada siipeensä yllättävän monista asioista… Viihtyisä ja kaunis koti luo  moodin, missä tapahtuu kauniita asioita.

Kuvat ovat muutaman vuoden takaa ja ne on ottanu huikean taitava valokuvaaja Krista Keltanen erääseen lehtijuttuun. Kodissamme on aika monta asiaa muuttunut sittemmin – mutta tunnelma on pitkälti sama.

Ja selvennykseksi – ei meillä aina ole ihan näin siistiä. Kuvauksia varten koti siivottiin perusteellisesti.

F&T

Kopio_ koti_marjaana_01 copy

Kopio_ koti_marjaana_04 copy

Kopio_ koti_marjaana_02 copy

Kopio_ koti_marjaana_03 copy

koti_marjaana_05 copy

koti_marjaana_29 copy

koti_marjaana_07 copy

koti_marjaana_09 copy

koti_marjaana_12 copy

koti_marjaana_15 copy

koti_marjaana_16 copy

koti_marjaana_21 copy

koti_marjaana_23 copy

koti_marjaana_22 copy

koti_marjaana_24 copy

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s