Erotus

Palataan taas hetkeksi parisuhteemme alkuaikoihin…. Kesä 2008 oli ihana. Saimme jopa järjestettyä vajaan viikon mittaisen pätkän, että pystyimme olemaan kahdestaan. Sen me vietimme suurimmaksi osaksi saaristossa, pikkuruisella mökillämme (tai silloin se vielä oli minun). Tapasimme aina kun se vain oli mahdollista ja sitten koitti elokuu ja minä lähdin. ”Mihin?”, kysyvät lukijat.

No, minäpä kerron. Minä lähdin Itä-Lappiin, Savukoskelle. Olen kahden Lapinkävijän jälkeläinen ja käynyt itsekin useampaan otteeseen Pohjois-Suomessa. Jostain käsittämättömästä syystä olin saanut päähäni, että minun pitää tehdä irtiotto elämästäni ja lähteä pohjoiseen. Tämän päähänpinttymän vuoksi olin kytännyt itselleni työpaikkaa Lapista koko alkuvuoden ja kaikki olikin asuntoa myöden järjestyksessä ennen kuin kirjauduin deittipalveluun. Niin ja sitten siis tapasin T:n ja rakastuimme. Ja minä lähdin poikasteni kanssa keskelle erämaata. Viideksi kuukaudeksi.

T:llä oli hieman sulattelemista kun ensin välimatkamme kasvoi  hänen ajattelemastaan 60 kilometristä 120 kilometriin –  ja sitten välimatka olikin jo 1000 kilometriä.

Päätimme että suhteemme kestäisi eron ja välimatkan. Päätimme kirjoittaa toisillemme oikeita kirjeitä. Päätimme käyttää hyödyksi välimatkan ja puhua asiat halki. Ja minä ajattelin, että jos se mies oikeasti rakastaa minua, niin kyllä hän tulee perässä. Niin kuin tulikin. Kaksi kertaa. Näimme toisemme kaiken kaikkiaan viiden kuukauden aikana kolmeen otteeseen muutaman päivän ajan.

Tai näimmehän toisemme –  melkein päivittäin, Skypen välityksellä. Siunattu nykyaika!

Mutta voi taivas, miten paljon me puhuimme. Puhuimme ja puhuimme ja puhuimme. Kaikkea ja kaikesta. Kävimme läpi siihen asti eletyn elämämme kaikkine suruine ja murheineen, kaikkine iloineen ja riemuineen. Ja kun ei enää jaksanut puhua, niin T lauloi minut uneen.

Me, lapseni ja minä, elimme eriskummallista elämäämme pohjoisen pikkukylässä porojen ja tuntureiden keskellä vajaan puolen vuoden ajan. Päivät kuluivat töissä ja koulussa, ja iltaisin ja viikonloppuisin totuttelimme pohjoiseen elämäntapaan ja tutustuimme ihaniin Lapin ihmisiin. Osallistuimme poroerotuksiin, vaelsimme tunturiin, kävimme Rovaniemen riennoissa, hiihdimme, pulkkailimme, potkukelkkailimme ja nautimme Lapin parhaasta myyntivaltista – hiljaisuudesta.

Ikävä ja kaipaus olivat kovia, mutta me selvisimme viidestä kuukaudesta. Pieni pala sydäntäni jäi pohjoiseen, mutta kun pestini siellä loppui tulin riemusta kiljuen takaisin etelään. Meidän oli aika rakentaa yhteinen elämämme T:n ja neljän lapsemme kanssa.

F

erotus

1. erilleen saattaminen, erottaminen. Poroerotus.

2. erillään t. eri asemassa pitäminen. Käyttää erotukseksi äidistään molempia ristimänimiä. Määräys koskee erotuksetta [= samalla tavoin, yhtä lailla] kaikkia.

3. vähennyslaskun tulos. Lukujen, pituuksien erotus.

4. Ovat yhdenveroisia, sillä erotuksella [ = erona se t. sillä erolla], että – –.

Lähde: Kielitoimiston sanakirja

Kemijoki 2

P1020323

P1020719

Ihana Pekka 2

P1020734

Poroerotus 5

Savukosken suora

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s