Oi mikä ihana ilta!

Muutama päivä sitten avioliittoomme  täytti kolme vuotta. Menimme kihloihin vajaa vuosi tapaamisemme jälkeen (Onnin päivänä) ja oli heti myös selvää, että menisimme naimisiin. Ja mahdollisuus leskeneläkkeeseen ei ollut ainoa syy.

Halusimme juhlia rakkauttamme ystävien ja sukulaisten kanssa – halusimme yhteisen muiston. Halusimme että olemme toistemme lähimmät sukulaiset. Tämä oli erityisen tärkeää, koska asuimme eri paikkakunnilla. Ehkä halusimme julistaa myös maailmalle, että vaikka olemme eronneet – me olemme pariskunta ja oikea perhe!  Odotimme tarkoituksella useamman vuoden ennen kuin menimme naimisiin – halusimme antaa läheisille ihmisille aikaa sopeutua, erityisesti lapsille. Meillä oli hauskat häät. Parhaat meidän mielestämme. Hääväki myöhästyi iltajuhlista, koska eivät saaneet Porin Ässien pelin takia takseja. F:llä oli punainen mekko ja taivaalta satoi lunta niin, että maantiet menivät tukkoon.

Mutta takaisin nahkahääpäiväämme. Käymme aika harvoin ulkona juhlimassa, mutta eilinen oli poikkeus. F veti kajalia silmiin ja T kaivoi kauluspaidan kaapista. Suuntasimme Turun Kaskenmäen päälle entisen kalaravintola Kaskenahteen tiloissa sijaitsevaan Kaskis-ravintolaan, jonka Glorian ruoka ja viini -lehti valitsi vuoden 2014  ravintolaksi. Ravintola on pieni ja pelkistetty. Tekstiilit ovat turkulaisen suunnittelijapariskunnan Saana&Olli käsialaa. Ilmapiiri paikassa on rento. Kokit hiippailevat ravintolasalissa lippalakit päässä tarjoilemassa huolella valmistamiaan herkkuja ja kertomassa niiden raaka-aineista. Kokkien työskentelyä pääsee tarkkailemaan hauskalla tavalla  myös lasin takaa. Tarjoilijat näyttävät indierokkareilta ja osaavat asiansa (viinit). Palvelu oli nopeaa ja oli hauska kohdata illan aikana monta asiansa osavaa ammattilaista, jotka aivan selvästi ovat ylpeitä työpaikastaan ja ammattitaidostaan.  Yksi Kaskiksen omistajista, Erik Mansikka, valittiin muuten vuoden 2014 turkulaiseksi.

Nautiskelimme kuuden ruokalajin Kaskis-menuun viineineen. Ja nyt puhutaan elämyksestä, joka hiveli niin silmää kuin makunystyröitäkin. Ruoka ja viinit muodostivat kokonaisuuksia, joita olisi vaikea ryhtyä kotikeittiössä loihtimaan. Ja se on ravintolassa käymisen pointti – meidän mielestämme.  Laitamme mielellämme hyvää kotiruokaa, mutta fine diningiin eivät taidot ja rahkeet riitä. Siitä on valmis silloin tällöin maksamaan – varsinkin kun saa rahoilleen vastinetta, kuten Kaskiksessa. Paikkaan kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin (pari kuukautta) etukäteen, jos haluaa paikan viikonlopuksi. Kaskis on todella suosittu, eikä ihme! Pieni varoituksen sana, jos lähtee Kaskis-menun tielle. Annokset ovat kohtuullisen suuria ja niitä on lähes mahdoton jättää kesken. Naapuripöydän pariskunta voihki ennen jälkiruokaa, etteivät millään pysty enää. Tarjoilija kuitenkin puhui heidät ympäri maistamaan  ja hei – jälkiruoallehan on eri vatsa! Kaskiksesta ei todellakaan tarvitse lähteä Mantun grillin kautta eteenpäin.

hääpäiväkollaasi2015

Olimme jo hetken ajan valmiit antamaan periksi ja pyörimään Kaskenmäkeä alas taksiin ja kotiin, mutta raitis ulkoilma ja kaupungin valot saivat meidät jatkamaan.  Takaraivoon jäi myös Kaskiksen tarjoilijan kehoitus käydä tasoittamassa tilanne Tiirikkalassa Monte Cristo -kahvilla. Sinne siis. Tiirikkalan ovella portsari puhui meidät ympäri sisään pääsymaksusta huolimatta. Onneksi. Laulaja/lauluntekijä/pianisti Laura Airaksisella oli vielä setin toinen puolisko esittämättä.  Kaverinaan hänellä oli kontrabasisti, ja kahdestaan nämä lahjakkuudet loivat ihanan musiikillisen päätöksen illallemme. T osti vielä Lauran levynkin mukaan.  Laura Airaksisen kappale Jos katoaisit luikerteli ihon alle ja valui kyynelkanavia pitkin ulos.

F&T

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s