Treffit

Ensimmäiset treffit olivat Raumalla. Olimme sopineet näkevämme Vanhan Rauman kupeessa parkkipaikalla. Ja siellä me sitten kohtasimme – kaksi avioeron runtelemaa, kaksi kuopusta, kaksi rakkaudessa epävarmaa ihmistä, äiti ja isä –  ja meillä oli ensi hetkestä lähtien mukava ja helppo olla toistemme seurassa.

Kahden ihmisen välistä vetovoimaa on yritetty tutkia ja selvittää tieteellisesti mm. biologian näkökulmasta. Meille se on mysteeri. Miksi juuri me koimme toisiamme kohtaan niin voimakkaasti? Täysin käsittämätöntä ja selittämätöntä. Kokemus oli ja on kuitenkin todella väkevä – joka vetää nöyräksi ja kiitolliseksi ihan jokaisena päivänä yhä edelleen.

Parkkipaikalta jatkoimme etsimään meille suositeltua ravintolaa. Ravintolasta siirryimme kahville Rauman näköalavesitorniin. Ja sieltä meren rannalle. Ja sitten takaisin Vanhaan Raumaan. Ensimmäiset treffimme kestivät viisi tuntia ja ne tunnit hurahtivat hetkessä ohi. Ajoimme kumpikin koteihimme päät sekaisin ja ryhdyimme miettimään, mitä näille oloille ja tuntemuksille pitäisi tehdä….

Uskomme että aika moni on kokenut suhteen alussa tuon vetovoiman. Monilla se ja intohimo kuitenkin hiipuvat. Miksi näin käy? Tätä me olemme pohtineet paljon ja alusta alkaen miettineet keinoja kipinän sammumisen estämiseksi. Monet – jopa parisuhdeasiantuntijat – uskovat että intohimon väheneminen on väistämätöntä ja sen jälkeen on vain keksittävä keinot elää tyydyttävää elämää kumppaninsa kanssa. Tämän näkemyksen voisi hyväksyä, jos ihmiset harrastaisivat seksiä vain lapsenteon takia.

Uskallamme kuitenkin väittää, että lähes kaikki etsivät elämänkumppania mielessään mahdollisuus fyysiseen läheisyyteen ja seksiin. Onkin jokseenkin käsittämätöntä, että intohimosta luovutaan niin helposti. Selväähän on että seksihalut eivät katoa minnekään, ne vain piiloutuvat odottamaan sopivaa hetkeä ja kasvavat, kunnes lopulta räjähtävät esim. pettämisen muodossa.

Intohimon ja vetovoiman hiipuessa parisuhde alkaa tuntua vankilalta, vaikka sen pitäisi olla lepopaikka, jossa kerätä voimia töitä ja muita haasteita varten. Monesti miespuolinen tai naispuolinen kaveriporukka saattaa viettää aikaa keskenään ”jotta pääsee vähäksi aikaa eroon puolisostaan”. Emme ihan ymmärrä tätä, meillä kun on aina kauhea ikävä toistemme luo.

F&T

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentoi ihmeessä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s